Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7804
EURO
43,5063
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.962,660
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSMET BOZDAĞ: KURAN'DA BAŞÖRTÜSÜ YOK
İSMET BOZDAĞ: KURAN DA BAŞÖRTÜSÜ YOK
 
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in isteğiyle araştırma yapan yazar İsmet Bozdağ, 'Kuran'a göre, kadınların gizlemesi gereken yerleri saç ve gerdanları değil, göğüsleridir' dedi
 
14.8.2007 - 10:25

Yazdığı tarih kitapları ve araştırmalarıyla tanınan İsmet Bozdağ, 8 yıl önce dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in kendisinden "Başörtüsünün Kuran'da yeri olup olmadığı"na ilişkin bir çalışma yapmasını istediğini belirtti.

Özdağ, "Araştırmayı yaptım ve Sayın Ecevit'e sundum. Çalışmayı inceledi ve sonra, 'Tıpkı benim düşündüğüm gibi. Ancak ben bunu açıklayamam. Bence bunu siz yayın yoluyla açıklamalısınız' demişti" dedi.

Toplam 67 kitap yayımlayan 91 yaşındaki Bozdağ, başörtüsüyle ilgili bu çalışmasını yayımlamaya fırsat bulamadığını, ancak bunu kamuoyuna açıklamayı bir borç bildiğini belirterek, İslam dininin başörtüsünü emretmediğini, Nur Suresi'nin 31. ayetinde yer alan örtünme konusunun başla değil, göğüslerin örtülmesiyle ilgili olduğunu ileri sürdü.

Kadının 'ziynet yerleri'

Bozdağ, "Kuran, 'Dışarı çıkarken başınıza örtü alın" diyor, ama bunu emretmiyor; 'iyi olur' anlamında tavsiye ediyor. Ancak süslerinizi gizleyin dediği yer Diyanet'in dediği gibi 'gerdan' değil, 'göğüsler'dir. Bunu bir tek Yaşar Nuri Öztürk mealinde dile getirdi" diye konuştu.

Bozdağ, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Nur suresinin 31. ayetinde ayrıntıları ile açıklanan örtünme koşullarından anlıyoruz ki, 'örtünme' herkese karşı değildir. Ev içi ilişkilerde örtünme; kadının karşısındaki insanda şehvet duygusunu uyandırmayacak biçimde giyinmesidir. Şehvet duygusunu kamçılayan 'ziynet yerleri'dir. Nur suresinin 31'inci ayetine göre, kadının ziynet yeri, yakadan sonra başlayan yer ya da başka bir yorumla, göğüs çaprazından sonrası.
Nur suresinin 31. ayetinde, 'Gizledikleri süslerinin bilinmemesi için, ayaklarını yere vurmasınlar' deniyor.
Kim ayaklarını yere vurmayacak? Kadınlar. Niye vurmayacaklar? Gizledikleri süslerinin bilinmemesi için. Ayaklarını yere vurdukları zaman, hangi süsleri belli olur? Göğüsleri.
Çünkü ayaklar yere vurulunca, titreyerek varlıklarını belli eden tek kadın uzvu göğüslerdir. Ve bu kadın uzvunu Kuran, aynı ayette, 'gizledikleri süslerinin bilinmemesi için' diye niteliyor."

(Milliyet)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 1  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN BAYKAL'A:SONRAKİ HAMLENİZ NE?

GÖKÇEK'E "SU SORUNUNU ÇÖZ" TALİMATI

GÜNEYDOĞU'DA 15 AĞUSTOS ALARMI
»  CHP OYLAMAYA GİRMEYECEK
»  İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TAKVİMİ
»  BAYKAL, GÜL'E RANDEVU VERMEDİ
»  ERDOĞAN, GÖKÇEK'E SU KRİZİNİ SORDU
»  GÜL:''ORADA ERDOĞAN'I GÖRMEK VARDI''
»  YENİ MECLİS, YENİ HÜKÜMET, YENİ CUMHURBAŞKANI
»  BELEDİYE. SU KESİNTİSİNDEN VAZ GEÇTİ, TASARRUFA YÖNELDİ
»  DTP'DEN GÜL'E ŞARTLI DESTEK
»  PKK SİLAHLARININ ARKASINDAKİ İTALYAN MAFYASI
»  GÜL, AÇIKLAMASINI PARTİ TURLARINDAN SONRA YAPACAK
»  CHP'DEN GÜL'ÜN ADAYLIĞINA SERT TEPKİ
»  GÜL'DEN İLK ZİYARET MHP'YE
»  ÇARŞI-SİNAAN ENGİN KRİZİ SONA ERDİ
»  AKP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI ABDULLAH GÜL
»  ŞEHİT YÜZBAŞI, BİNBAŞILIĞA TERFİ ETTİ
»  MELİH GÖKÇEK'İN OĞLU BAŞBAKAN ADAYI
»  AKP'DE SICAK SAATLER, GÜL MYK'YA DAVET EDİLDİ
»  ANKARA'NIN SU SIKINTISI BAKANLAR KURULU'NDA YOK
»  ANKARA'NIN SU'YU TAMAM, BİR KULESİ EKSİK!
»   YENİ BAKANLAR KURULU LİSTESİ PERŞEMBE GÜNÜ KÖŞK'TE
»  GÖKÇEK'TEN İSTİFA ÇAĞRILARINA YANIT:"SAÇMALAMASINLAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.