Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
IMKB
10.400,000
ALTIN
2.412,060
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İYİ Parti ve CHP Kemer Country'de
İYİ Parti ve CHP Kemer Country de
 
İstanbul'da Kemer Country’nin golf sahalarında mahkeme kararına rağmen başlayan villa inşaatına karşı yeşil alanlarını korumak için bir haftadır nöbet tutan site sakinleri kitlesel bir eylem gerçekleştirdi. "İşgale karşı direniyoruz" pankartı asan yurttaşların eylemine CHP’liler ve İYİ Partililer de destek verdi.
 
6.11.2022 - 17:19

Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'na olan kredi borcuna karşılık imara açılan Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarında müteahhit firmalar Özyazıcı ve Cevahir Yapı'nın polis koruması altında gerçekleştirdiği inşaata karşı Kemerköy Sitesi sakinlerinin başlattığı nöbet eylemi 7'inci gününe girdi.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi, sitenin yeşil alanlarında mahkeme kararına rağmen polis zoruyla başlayan, iş makinelerini sokmak için sitenin duvarları, kapıları kırılarak sürdürülen inşaata karşı nöbetin yedinci günde kitlesel eylem gerçekleştirildi.

 

Eyleme İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, CHP Milletvekilleri Gökan Zeybek, Sibel Özdemir, Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de telefonla arayarak site sakinlerine desteğini ilettiği öğrenildi.

HAK, HUKUK, ADALET SLOGANLARI ATILDI

Sitenin ana girişinin önünde gerçekleştirilen eyleme yoldan geçen araçlar korna çalarak destek oldu. “Hak hukuk, adalet” sloganlarının atıldığı eylemde sitenin girişine “İşgale karşı direniyoruz” pankartı asıldı.

Eylemde konuşmaların ardından sitenin içindeki yeşil alanlarda başlayan inşaat noktalarına gidildi. Sitenin içindeki doğal gölün iş makinelerine yol yapmak için doldurulduğu noktaya gelindiğinde müteahhit firmanın çalışanlarının inşaatın giriş noktasında etten duvar oluşturması dikkat çekti.

Eylemcilere destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

– Demirören'e medyayı verdiler, dağıtım şirketlerini verdiler. Sizin benim cebimdekileri de alıp vermek için ipotek edilme özelliği olmayan buradaki yeşil alanları ipotek ettirip Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar parayı da verdirdiler. Şimdi yeşil alanlar, saraylardan birilerinin onayıyla, iki dudağın arasından çıkan bir cümleyle katlediliyor.

– Millet bahçesi yapmaya çok meraklılar. Atatürk Havalimanı’nı bile yıkıp millet bahçesi yaptık diye şov yapıyorlar. Hep birlikte seslenelim, çok meraklılar ya gelsin buraya da bir millet bahçesi yapsın. Rantı açmak yerine, birilerini zenginleştirmek yerine… Doğaya bakıp hayal kurmayı bilmeyenler,  insanı, doğayı hissedemeyenler, doların yeşili üzerinden hesap yapınca bu oluyor.

“SEÇİMDEN SONRA CEZASINI ÇEKECEKLER”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de “Bütün Türkiye Aydın Doğan’ın medyasının Demirören'e nasıl verildiğini öğrendi” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

– Bugün tek adam rejiminden geçiyoruz. O tek adamı hep beraber demokrasiyle önümüzdeki seçimlerde indirmek için ve yeniden bu ülkeye demokrasiyi hukuku, adaleti getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Verilen kredilerle adamın cebinden bir kuruş çıkmadı. Bizim buradaki yeşil alanımızı aldığı kredilere ipotek olarak gösterdi.

– Aldığı kredinin onda biri değil arazilerin değeri. Seçim öncesi hukuki hale getireceklerini düşünerek kaptı-kaçtı şeklinde inşaata başladılar. Devlet hiçbir hukuksuzluğu karşılıksız bırakmaz. Seçimlerden sonra buraya usulsüz verilen kredilerin verilen imar izinlerinin her türlü cezasını çekeceklerine size söz veriyorum.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İyi Parti Referandum Yolunu Kapatabilir

Pençe-Şimşek Bölgesinden Acı Haber

Kilimli'de Maden Ocağında Patlama
»  Emin Çölaşan:Oyum Kılıçdaroğlu'na
»  Bakan Soylu:KadınaŞiddet Bize Yakışmıyor
»  Kılıçdaroğlu: Keşke "İfade Ver" Deseler,
»  AK Parti'de HDP Çatlağı
»  Görevden Alma ve Atama Kararları
»   Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'e Deprem Mesajı
»  Bakan Soylu İzmir'de Deprem Bölgesinde
»  İzmir'de 4.9 Büyüklüğünde Deprem
»  Vergi, Harç ve Cezalara Dev Zam Yolda
»  Baykal'ın Evinde Toplantı İddiası
»  Fenerbahçe Avrupa Liginde de Zirvede
»  AK Parti'de Mahir Ünal'a Yeni Görev!
»  Benzin ve Otogaz'a Zam Geliyor
»  SansürYasasında İlk Dava Kılıçdaroğlu'na
»   İmamoğlu’na Suikast Açıklaması
»  AK Parti'de MHP Rahatsızlığı
»  Kılıçdaroğlu'na Bir Suç Duyurusu Daha
»  Üçüncü Nükleer Santral Yolda!
»  Erdoğan Buğday Krizini Çözdü
»  "Böyle Yalan Böyle Körlük Olamaz"
»  Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyuırusu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.