Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5715
EURO
34,7492
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.493,560
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İlhan İrem Hayatını Kaybetti
İlhan İrem Hayatını Kaybetti
 
Böbrek yetmezliği sebebiyle diyaliz tedavisi gören Türk müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem yaşamını yitirdi.
 
29.7.2022 - 00:12

Türk müziğinin efsane isimlerinden biri olan İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti.

UNUTULMAZ ESERLER BIRAKTI


‘Yazık Oldu Yarınlara', ‘Boşver Arkadaş', ‘Anlasana', ‘İşte Hayat' , ‘Konuşamıyorum', ‘Olanlar Olmuş', ‘Sürgün Gibi Masallarda', ‘Ben Değilim' gibi pek çok ölümsüz esere imza atan İlhan İrem, 44 yıl boyunca bestelerini kendinden başkalarının seslendirmesine, filmlerde, reklamlarda kullanılmasına izin vermemişti. İlhan İrem, 2017 yılında artık uygun koşullarda eserlerinin seslendirilebileceğini açıklamıştı.


“HER ŞEY BAMBAŞKA OLABİLİRDİ”

İlhan İrem, 22 yıllık sessizliğini bozmuş ve Sözcü'den Gökmen Ulu'ya 2017 yılında verdiği röportajda şunları söylemişti:


“Her şey bambaşka ve pırıl pırıl olabilirdi. Hayatımız, sanatımız, ilişkilerimiz, sokaklarımız, doğamız, sahillerimiz, eğitim sistemimiz, siyasetimiz maalesef giderek bir batağa saplandı. Oysa yüz yıl önce geleceğin ufkuna bir gökkuşağı çizilmişti. Gerilemeyi ilerleme diye topluma zerk eden zihniyet, türlü karalamalarla gerçekleri ekseninden kaydırarak, kendi ufukları kadar bir gelecek çizmeye başladı. Güzellikler karartıldığı için insanlar yetinmeyi öğrendi. O yüzden bazı istisnalar dışında, artık bütün kavramlar sahtedir. Bu kıyamet ortamında mucizevi bir şekilde yetişen aydınlık fikirli insanlar ve onların çağdaş eserleri, çölde açan çiçekler gibi…”


İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem 1955 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Ortaokulda solfej ve şan dersleri almaya başladı ancak müzik hayatına girmesi, 1969 yılında (14 yaşındayken) üst dönemler tarafından okul orkestrasına solist olarak seçilmesi ile oldu. 1970 yılında mensubu olduğu Meltemler Orkestrası, Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’nda Marmara bölgesi birinciliği kazandı. Bu dönemde İstanbul’daki pek çok profesyonel müzik grubundan teklif aldı ancak 1972 yılına kadar Bursa’da kalmayı tercih etti. Aynı kadro ile 1972’ye kadar Bursa Çelik Palas Oteli’nde ve Uludağ diskolarında dans müziği şarkıcılığını sürdürdü.

İlhan İrem sanat hayatında 70’li yılları “romantik dönem” olarak adlandırır. Bu dönemde single plaklar ve romantik hit parçalar üretmiştir. Plak firmasının bestelerini başka sanatçılara söyletme isteğini geri çevirdikten sonra yapmış olduğu ikinci 45’liği “Yazık Oldu Yarınlara – Haydi Sil Gözlerini” genç sanatçıyı bir anda Türkiye’deki en popüler sarkıcılardan biri yaptı. 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45’liği “Anlasana” ile başarısını devam ettirdi.

1976 yılında ilk uzunçalar çalışması olan İlhan İrem 1973-1976 yayınlandı. “Havalar Nasıl”, “İşte Hayat”, “Son Selam”, “Ayrılık Akşamı”, “Sen Bilirsin”, “Bal Ağızlım” gibi her yaptığı 45’lik liste başı oldu.1973-1981 yılları arasında toplam 10 adet 45’liği yayınladı ve 1979 yılında yayınladığı senfonik yapıdaki Sevgiliye uzunçaları ile Esin Engin’in aranjörlüğünde ilk defa akademik bir çalışmayla müzik yaşamında yeni bir yola saptı. Sevgiliye albümünde ilk defa kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan “Hoşgeldin Kadınım”ı besteledi ve “Hoşgeldin” adı ile seslendirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kellik İçin Yeni Bir Tedavi

Bunaltıcı Sıcaklara Dikkat!

Sigara Yüzünden Babasını Öldürdü!
»  İşsizlik Maaşına Yüzde 30 Zam
»  Öğretmenlere Ek Ders Düzenlemesi
»  Öğrencilere Kötü Haber
»  Diyanet’ten “Ekonomi” Fetvası
»  Yargıtay'dan Emsel Niteliğinde Karar
»  Arka Sokaklar'da Sürpriz Ayrılıklar
»  En Güzel Hande Erçel!
»  Dünyanın En Ucuz Tatil Yerleri Açıklandı
»  Sivas'ta Bir Çoban, 3 Kişiyi Öldürdü
»  İran’da Art Arda 2 Deprem
»  Ttartıştığı Babasını Döverek Öldürdü
»  Hamile Kalmada Erkeğin Yaşı da Önemli
»  Üniversitelilere Kötü Haber
»  30 Temmuz'a Dikkat!
»  DSÖ'den Flaş Maymun Çiçeği Kararı
»  Öğrenci Affı Kimleri Kapsıyor?
»  Muğla'da Kadın Cinayeti ve İntihar!
»  Seyahat Harcamaları Yüzde 100,4 Arttı
»  Maskeye Yüzde Fırsatçı 300 Zammı!
»  Boşanmak İsteyen Eşini Tabancayla Vurdu
»  Tarım Bakanlığı’ndan Venezuela Savunması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.