Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu Başsavcılığı Göreve Davet Etti
İmamoğlu Başsavcılığı Göreve Davet Etti
 
İmamoğlu'ndan MOBESE tepkisi: Bulunacak kardeşim, sorumluların bu devlete olan namus borcudur; İstanbul Başsavcılığı’nı göreve davet ediyorum
 
28.1.2022 - 11:21

Kar yağışı sırasında İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’yle bir balıkçıda yemek yemesi tartışma konusu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, aracının paylaşılan görüntüsünün MOBESE kaydı olduğunu ifade etti. "Bu hayati bir meseledir" diyen İmamoğlu, konuya ilişkin şikâyet dilekçesi verdiğini belirterek, "İstanbul Başsavcılığı’nı göreve davet ediyorum" dedi.

"Bu bilgilerin sızdırılması meselesi sorumluların bu devlete olan namus borcudur; bulunacak kardeşim" diyen İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun MOBESE konusuyla ilgili bir gazetecinin sorusuna, "Dedikoduyu bırakın" yanıtına sert bir dille tepki gösterdi. Soylu'nun İBB içinde terör iltisaklı kişiler olduğu yönündeki iddialarını da hatırlatan İmamoğlu, "Bu nasıl bir tavır. Bu hayati bir meseledir. Bu benim memleketimin şahsımın ailemiz herkesin güvenliği meselesidir. Gırgır zamanı değil. Her dediğin lafın altı boş çıkıyor. İşin gücün başka" diye konuştu.

İmamoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında, kent genelinde yaşanan yoğun kar yağışına ilişkin konuştu. İmamoğlu kar yağışının en yoğun olduğu gün yaşananları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla iki bakanın İstanbul'a gelmesini; İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ile balıkçıda yediği yemeği; MOBESE görüntülerinin ortaya çıkmasını değerlendirdi.

Restoranda fotoğrafını kimin çektiğini ve bu kişinin siyasetle ilintisini bildiğini belirten İmamoğlu, "O konuya girmiyorum" dedi. "O adam var ya bir fotoğraf çekti masanın altında hiçbir kıymeti yok benim için. Ama bu benim devletimin kamerası" diyen İmamoğlu, "Magazin ortamında siyaseten boşa düşürmek için birileri bunu kullansın diye birileri bunu alelacele bunu yetiştirmiş. Peki sayın Bakanlar, sen MOBESE için mi İstanbul'a geldin? Bu süreci yönetmek için mi geldin?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan'ın "Biz kimseyi engellemiyoruz" dediği sözleri hatırlatan İsmail Küçükkaya, "Siz engelleniyor musunuz yoksa mazeret mi üretiyorsunuz?" diye sordu. "Biz mazeret üretmiyoruz engellemeleri sorunları ifade ediyoruz ama gümbür gümdür de iş yapıyoruz. Mazeret üretmiyoruz ama engelleniyoruz" diyen İmamoğlu, "Engellenmedi deniyor ya birkaç madde sırlayayım; 300 otobüs alınması niye engellenir? Biz gittik kendi koşullarımızla 160 otobüs aldık. Zamanında ihmal etmişsiniz ama otobüs filosunu, zorlanıyor" sözlerini kaydetti. İmamoğlu, Erdoğan'ın Türkiye'nin İran'a borcu olduğuna ilişkin iddialara verdiği yanıtına "Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi değiliz" diyerek başlamasına da tepki gösterdi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı siz de İstanbul Büyükşehir Belediyesisiniz. Allah aşkına İran'la doğalgaz münasebetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilişkisi ne?" diye sordu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"İttifakın İsmini Değiştirebiliriz"

MOBESE Görüntüleri için Şikayetçi Oldu

Davutoğlu Üçüncü İttifak Peşinde İddiası
»  Kılıçdaroğluna Yanıt Bakandan Geldi
»  Yılın İlk MGK'sında Ukrayna Vurgusu
»  Son 24 Saatte, 82 Bin 180 Yeni Vaka
»  THY'de İlker Aycı İstifa Etti
»  Aşılı Temaslılar Risksiz Görünecek
»  CHP'nin Doğu'daki Oyları Arttı
»  Kılıdaroğlu'ndan Yeni Video
»  Erdoğan'dan Kar Esaretine Sert Çıkış
»  "Hitabımın Muhatabı Sezen Aksu Değildir"
»  Akaryakıta Şubat'ta Yeni Zam İddiası
»  Meral Akşener, Koronavirüs'e Yakalandı
»   İran'dan Gaz Akışı Kısmen Başladı
»  Esad'dan Genel Af Kararı
»  Dolar ve Altın'ın Gözü FED'de
»  Fazıl Say'ın Paylaşımına MHP'den Tehdit
»  Kamu Çalışanlarına Kar İzni
»  AKP MYK'da Sezen Aksu Değerlendirmesi
»  Paşinyan Türkiye'ye Geliyor
»  Macron'dan Ukrayna Açıklaması
»   "Halk Belediyeciliği Yapmaya Devam "
»  İmamoğlu'ndan Yemek Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.