Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4057
EURO
34,6698
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.384,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmparator'un Tahtı Sallanıyor!
İmparator un Tahtı Sallanıyor!
 
Avrupa Şampiyonası elemelerinde İzlanda’nın ardından Çeklere de yenilen A Milli Takım’da Fatih Terim sorgulanmaya başlandı.
 
12.10.2014 - 14:39

2016 Avrupa Şampiyonası Grup elemelerinde üst üste alınan iki yenilgi moralleri bozdu. Alınan yenilgiler sonrası spor camiası Fatih Terim’i sert ifadelerle eleştirmeye başladı. Terim’in aldığı maaştan, Milli takımda yaşanan silah sıkandalı yaşatan Gökhan Töre olayına kadar birçok konuda eleştirildi. 2-1 kaybedilen Çek Cumhuriyeti maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında “Defans şikayetimiz devam edecek” diyerek, elinde stoper olmadığını açıklaması tecrübeli hocanın savunma anlayışını da tartışma konusu haline geldi.
MEHMET DEMİRKOL: MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLÜĞÜ 4 MİLYON EURO’LUK BİR İŞ DEĞİL
NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Terim’i eleştirirken maaşına vurgu yaparak, “Eğer bu ülkeden 1 stoper bulabiliyorsan... Milli Takım antrenörlüğü 4 milyon Euro’luk bir iş değil. Bu kadar net. Gökhan Gönül ve Caner Erkin için 3’lü savunmaya geçtik diyorsun, bu sefer niye değiştirdin o zaman?” ifadelerini kullandı. Fatih Terim, basın toplantısında sistemde yaptığı değişiklik hakkında “İzlanda’da 3’lü oynatmamın sebebi, 2 tane hücum bekimiz var, Caner ve Gökhan. Belki Avrupa’da da az bulunacak hücum bekleri, ama defans olarak aynı şeyleri söyleyemeyiz. Onları rahat ettirmek adına böyle bir hamle yaptım. 3’lü oynanır mı, oynanır. Bugün de geriden başarılı çıkamadığımız için böyle yaptık. Topu iyi kullanan defans oyuncularına ihtiyacımız var” demişti.
UĞUR MELEKE: NEFRET ENERJİSİ
“Bizim bugünkü asıl derdimiz Çekler’e yenilmek değil. Bizim meselemiz başka, daha ciddi bir mesele” diyen Uğur Meleke, 1991 yılında oynanan Serbest İrlanda maçından örnek verdi. Yıkılan tarihi İnönü Stadı’ndaki maçta taraftarın tribünleri hıncahınç doldurduğunu anlatan Meleke, “O gün bu ülkede bu milli takımı izlemenin değeri paha biçilemezdi. Neden paha biçilemezdi biliyor musunuz? Başarılı olduğumuz için mi? Asla. Büyük yıldızlarımız olduğu için mi? Hayır. Atacağımız golleri izlemek için mi? Keşke. O gün, o İrlanda maçının biletine paha biçilemezdi. Çünkü o milli takım, sempatik bir takımdı” dedi.
O zamanki milli takımın gücünü kinden değil sevgiden aldığının altını çizen Meleke, bugünkü milli takımın ise nefret ile beslendiğini söyledi.
Meleke, Gökhan Töre’nin silahlı olayından sonra Terim’in tehditvari açıklamalarının takımı olumsuz etkilediğini belirterek “Bugünkü gibi rakipleri yenmek için medya hedef gösterilmiyor, maçı kazanacak enerji için nefrete değil, oynanacak topa bel bağlanıyordu. Aynı forma için ter döken topçular kamplaştırılmıyor, birileri daha istekli diye kucaklanıp, birileri daha isteksiz diye medyaya şikayet edilmiyordu... Silahla tehdit edilmiş iki genç çocuğa bir taraftan kin tutmamaları öğütlenirken; diğer taraftan bir daha milli takım göremeyecekler” tehdidiyle kinin kralı sergilenmiyordu o milli takımda... Siz bu milli takımı nasıl özetlersiniz bilmiyorum... Ama benim özetim şu: Nefretten motivasyon sağlamaya çalışan bir takım bu. Nefret enerjisinden medet uman bir takım. Ve bu kötü enerji de hem bu boş tribünlerin, hem de kötü futbolun baş sebebi bence...” şeklinde yorum yaptı.
METİN TEKİN: STRATEJİSİ NEYDİ?
Bir dönem Fatih Terim’in yardımcılığını da yapan Metin Tekin, Türkiye’nin derli toplu savunma yapan Çek defansına karşı çözüm üretmediğini ifade etti. TRT Spor’da açıklamalarda bulunan Tekin, Fatih Terim’in savunma anlayışını eleştirerek, “Antrenörlük kursundayız. İngiliz bir hoca var. Alan savunmasının çok riskli olduğunu anlattı ve kendisi ‘62 maçta 1 gol yedim’ demesine rağmen tavsiye etmiyor. O bile kesinlikle herkesin kendi takımına göre oluşturması gerektiğini söylüyor” diye konuştu.
Milli takımın ne yapmak istediğini anlamadığını anlatan Tekin, “Bugün milli takımın ne yapmak istediğini anlayabildiniz mi? Neydi stratejisi?” dedi.
Çeklerin taktiğine karşı alternatif yaratılmadığını belirten Metin Tekin, “Alternatif yaratamadık. Rakibin arasına girip, arkasına geçmemiz lazım. Biz kaç tane bulduk? Ben bugün milli takımın Çek’lerin istediği gibi oynadığını düşünüyorum. İlk 20 dakika iyiydik ama bu bir şey ifade etmez” diye konuştu.
TORAMAN: GALİP GELİNCE KAHRAMAN TEK KİŞİ
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ın kiralık olarak Sivasspor’a gönderdiği İbrahim Toraman da Çek Cumhuriyeti maçı sonrasında Twitter’den açıklama yaptı. Deneyim oyuncu, “Her milli maçtan sonra, kaybedince suçlu birileri! ama kazanınca Kahraman tek kişi!!” diye tweet attı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu paylaşımın Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e yazıldığı şeklinde yorumlar yapıldı.
Çekler “Penaltıydı” dedi
Çek Cumhuriyeti’nin Türkiye’yi 2-1 mağlup etmesi Çek basınında geniş yer buldu. Özellikle Çek basını 37. dakikada Arda’nın Çek futbolcu Vacha’nın müdahalesiyle yerde kaldığı ve hakem Jonas Eriksson’un penaltı kararı vermediği pozisyona “penaltıydı” yorumları yapıldı. Blesk gazetesi, yaptığı ankette 766 kişi “penaltıydı”, 198 kişi “penaltı değildi” seçeneğini işaretledi. Denik gazetesi de pozisyonun penaltı olduğunu ve Türkiye’nin penaltısını verilmediğini vurguladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İbrahim Toroman'dan Terim'e Şok Tweet!

Çarşı'dan IŞİD Tweeti

Beşiktaş Taraftarına Şok!
»  Fatih Terim'le Dibe Vurduk!
»  Fatih Terim: Artık Kolay Maç Kalmadı!
»  Saracoğlu'nda Milli Hüsran 1-2
»  Seyircisiz Maçlarda Flaş Karar
»  Demirören'den Flaş Passolig Açıklaması
»  ''f.Bahçe'den Ayrıldığıma Pişmanım''
»  Emre'nin Maskesinin sırrı!
»  Kığılı: Beni Tuzağa Düşürdüler!
»  Ersun Yanal Geri Dönüyor!
»  Fenerbahçe'nin teknik direktörü Yıldırım
»  Wenger ile Jose Mourinho birbirine girdi
»  Mill Takım için Skandal İddia!
»  Emenike Rest Çekti!
»  Kartal, Zirveye Kondu, 1-0
»  ESKİŞEHİRSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR: 1-2
»  Halilhodjiç Çıldırdı!
»  Karabük, Trabzon'u nakavt etti 3-0
»  Semih Şentürk,Akhisar'a patladı
»  Volkan Demirel, hastanelik oldu!
»  Potanın perileri final şansını kaybetti!
»  Fener, 10 kişiyle zafere koştu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.