Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 'terörsüz Türkiye' olarak nitelenen süreçle ilgili oluşturulan "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu" bugün kapalı toplantı gerçekleştirdi.
Yaklaşık 5 buçuk saat süren kapalı toplantının ardından İmralı Adası'na gitme konusundaki gündem maddesi ele alınmadı ve oylama ertelendi.
Komisyonun bu konuyu görüşmek üzere 21 Kasım Cuma günü yeniden toplanması kararlaştırıldı.
TBMM resmi hesabından da konuya ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Komisyon, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları değerlendirmek, İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna gidilmesi konusu da dahil olmak üzere gelecek süreçte yapacağı çalışmaları görüşmek için 21 Kasım 2025 Cuma günü saat 14.00’te toplanacaktır."
MHP, DEM VE CHP'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR
Komisyon toplantısından çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Cuma günü toplanacağız, en kısa zamanda da gideceğiz" ifadelerini kullandı.
DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de Komisyon'da İmralı'ya gitme oylaması yapılacağını açıklayarak "Bu hafta cuma günü komisyon, saat 14’te İmralı’ya gitme gündemiyle toplanacak" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise cuma günkü toplantıya ilişkin soruya, "Komisyon'daki görevli arkadaşlarımızla perşembe günü toplantı yapacağız" şeklinde yanıt verdi.
BAHÇELİ 'BEN GİDERİM' DEMİŞTİ
Bu arada gün içinde partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şayet Meclis’te kurulan komisyon bu çerçevede karar alamazsa, alırım yanıma üç arkadaşımı, kendi imkanlarımızla İmralı'ya gitmekten gocunmam, çekinmem, bir masa etrafında yüz yüze gelmekten de imtina etmem" ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli'nin açıklamasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan destek gelmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da tepki göstermişti.
Bahçeli'nin çıkışıyla gözler bugün komisyondan çıkacak karara çevrilmişti.
Daha önce de İmralı'ya ziyaret çağrısı yapan Bahçeli, 12 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.