Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İngiltere'ye Yeni Demir Lady!
İngiltere ye Yeni Demir Lady!
 
İngiltere'de iki kadın adayın yarıştığı başbakanlık koltuğu için Andrea Leadsom'ın çekileceğini açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Theresa May'in ülkenin yeni başbakanı olacağı kesinleşti.
 
11.7.2016 - 16:11

 May, İngiltere tarihinin ikinci kadın başbakanı olacak. İngiltere'nin ilk ve son kadın başbakanı, 1979-1990 yılları arasında görev yapan "Demir Leydi" lakaplı Margaret Thatcher idi.

Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı Leadsom, bugün başkent Londra'da yaptığı açıklamada, liderlik yarışından çekildiğini söyleyerek, May'in ülkenin AB'den çıkışını sağlayacak ideal lider olduğunu dile getirdi. Leadsom, May'e başarılar diledi.

İngiliz basını, Leadsom'ın çekilmesiyle iktidardaki Muhafazakar Parti’nin liderliği için tek aday kalan Theresa May'in eylülden önce başbakanlık koltuğuna oturacağını belirtiyor. Yarışta tek adayın kalmasıyla Muhafazakâr Parti üyeleri arasında yapılması planlanan oylamanın gerçekleşmesi de öngörülmüyor.

Leadsom'ın hafta sonu Sunday Times gazetesine verdiği demeçte rakibi May'in anne olmamasının kendisini başbakanlık için daha uygun kıldığını söylemesi tepkiye neden olmuştu. Leadsom, May'den özür dilemiş, May ise rakibinin özrünü kabul ettiğini söylemişti.

THATCHER'A BENZETİLİYOR

İktidardaki Muhafazakâr Parti'nin liderini, dolayısıyla ülkenin yeni başbakanını belirlemek için son yapılan oylamada, İçişleri Bakanı Theresa May, 329 milletvekilinden 199'unun desteğini almıştı.

Referandumdan önceki kampanya sürecinde ülkesinin AB'de kalmasına destek veren 59 yaşındaki İçişleri Bakanı May, başbakanlık için favori aday olarak görülüyordu. Muhafazakâr Parti'nin tecrübeli siyasetçileri arasında yer alan May, Margaret Thatcher'ın ülkenin tek kadın başbakanı unvanını da elinden alacak.

Disiplini ve sert mizacı dolayısıyla Thatcher'a benzetilen May'le ilgili İngiliz basını "yeni Demir Leydi" değerlendirmesinde bulunuyor. Bir papazın kızı olan May, Oxford Üniversitesi mezunu. 2010'dan bu yana İçişleri Bakanlığı yapan ve en uzun süre bu görevde bulunan siyasetçiler arasında yer alan May, 1997'de milletvekili seçildi.

1977-1983 yıllarında İngiltere Merkez Bankasında çalışan May, siyasete 1986'da Merton Belediyesinde, belediye meclis üyeliğiyle başladı. 1992'de yapılan genel seçim ile 1994'te yapılan ara seçimde milletvekili seçilemeyen May, 1997'deki genel seçimle Muhafazakâr Parti'nin Maidenhead milletvekili olarak İngiliz Parlamentosuna girdi.

6 YILDIR İÇİŞLERİ BAKANI

1999'da ana muhalefette bulunan Muhafazakâr Parti'nin gölge kabinesinde Eğitim Bakanlığı yapan May, 2002'de ise Muhafazakar Parti'nin ilk kadın başkanı seçildi. Son 6 yıldır yürüttüğü İçişleri Bakanlığı görevi süresince, özellikle göç konusuyla ilgili katı kararlar alan May, hükümetin yıllık göçün 100 binin altına indirilmesi hedefine ulaşamamakla da eleştirilmişti.

May, referandum öncesinde ülkesinin AB'de kalmasından yana tavır alsa da kampanya sürecinde bu yöndeki görüşünü çok fazla dillendirmeyerek arka planda durdu.

May, referandumun ardından yaptığı açıklamada, AB'den çıkış müzakerelerini başlatacak Lizbon Antlaşması'nın 50’nci maddesinin bu yıl sonundan önce yürürlüğe sokulmaması gerektiğini de kaydetmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ladin'in Oğlundan ABD'ye Tehdit

ABD'de Polise Kanlı Saldırı, 6 Ölü

Barzani'den Referandum Çağrısı
»  Bağdat'ta İntihar Saldırısı
»  Bangladeş'te IŞİD Dehşeti!
»  Işid'den ABD'de Saldırı Çağrısı
»  İskoçya'dan Flaş Referandum Kararı!
»  Putin'den İngiltere Yorumu!
»  Flaş.. David Cameron İstifa Etti
»  OBama'dan İngiltereAçıklaması!
»  Cameron'un Koltuğu Sallantıda
»  Dünya Şokta, İngiltere AB'den Çıkıyor
»  Almanya'da Sinema Salonunda Biber Gazı
»  Pakistan'da Ünlü Sanatçıya Suikast!
»  Sarkozy’den Merkel’e ‘Türkiye’ Mesajı
»  Dünyanın Gözü İngiltere'de
»  Obama İş Aramaya Başladı
»  İngilrete'de Milletvekili Öldürüldü
»  Teccavüze Uğradı,Hapis Cezası Aldı!
»  ABD'de IŞİD Katliamı, 50 ölü
»  Obama'dan Clinton'a Tam Destek!
»  Aldatan Kocasının Penisini Kesti
»  Obama O Cenazeye Katılmayacak!
»  ABD'de Kadınlar İçin Tarihi An
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.