Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İslem Memiş'den Altın Fiyatları Yorumu
İslem Memiş den Altın Fiyatları Yorumu
 
İslam Memiş: Bu fiyatlara kanmayın, rekorlar gelebilir Gram altın fiyatı için uyarı yapan İslam Memiş: "1000 TL altındaki rakamlara kanmayın..."
 
8.9.2022 - 08:02

 Altın fiyatları ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırım sinyali vermesiyle gerileme bandında hareketine devam ediyor. ONS altın fiyatı 1698 dolar seviyesini gördü. Gram altın fiyatı saat 14.30 itibariyle 998 TL’den işlem görüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş katıldığı bir TV yayınında gram altın fiyatları için değerlendirmeler yaptı.

  “Yıl sonuna doğru gram altının TL fiyatındaki pozitif görünümü devam edecek..” yorumunda bulunan Memiş, “Özellikle gram altın TL fiyatında 1200 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra yeni rekorlar test edilebilir. “ dedi. İslam Memiş’in gram altın yatırımcısına fiyat uyarısı şöyle:

“Altın fiyatları bu hafta baskı altında kalmaya devam ediyor. Çünkü doların uluslararası piyasalardaki değer artışı çok dikkat çekici. Dolar endeksi 110 seviyesine yükseldi. Eylül ayında FED'in faiz toplantısı var. Bu tarafa odaklandık. Yani altın fiyatları FED'e odaklandı. Altının ons fiyatında 1700 dolar seviyesinin altına sarkma var. Şu an itibariyle 1697 dolar seviyesinde, 1680-1720 bu bant aralığına sıkıştı ve bu seviyeleri takip etmeye devam ediyoruz.

Gram altın fiyatı tarafında da her ne kadar ekranlarda 1000 lira seviyesinin altında rakamlar görse de sevgili izleyicilerimiz gram altın TL fiyatı şu anda 1010-1015 lira seviyesinde. 1000 lira seviyesinin altında daha sarkma gerçekleşmedi.

Dolar kuru güçlü olduğu için gram altını desteklemeye devam ediyor. Yine bu seviyelerin 1000 lira seviyesinin altına sarkmasını biraz zor ihtimal olarak takip edeceğiz. Ancak böyle bir ihtimal olsa da orta ve uzun vade için yine yatırımcısına bir fırsat sunmuş olacak.

Altın fiyatlarının destekleyen birçok sebep var. Ve bu nedenler ortadan kalkmadı. Resesyon, stagflasyon, jeopolitik riskler derken altın bu fiyatta ister istemez desteklenir bu sebepler karşısında. Düğün yapacak olanlar, altın borcu olan vatandaşlarımız vardı, işte 1000 lira veya altına biraz sarkmalar gerçekleşirse eğer bunu bir alım fırsatı olarak değerlendirebilirler.

Özellikle yıl sonuna doğru gram altın TL fiyatında pozitif görünümün devam edeceğini tahmin ediyoruz. Özellikle gram altın TL fiyatında 1200 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra yeni rekorlar test edilebilir.

Bu yıl sonuna doğru öngörüm yine tahminim 1450 lira seviyesi bu öngörümde herhangi bir değişiklik yok. Hem dolar tarafındaki hem ons altındaki bu öngörüm yine masada kalmaya devam ediyor. O yüzden ons altın zaten baskılamaya devam ediyor ama yükseliş olursa da otomatikman gram altına yansır diye tahmin ediyorum. Mutlaka şunu tekrar etmekte fayda var. Gram altın TL fiyatını vatandaşlar ekranlarda bilgisayarlarda, televizyonlarda 990 olarak görüyorlar ancak bu makas aralıklarını mutlaka unutmamalı. Eğer 1000 lira seviyesinin altındaki rakamlara kanarsa vatandaş yanlış bir karar vermiş olur.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fed'den Faiz Artırımına Devam Mesajı

Yeni Sosyal Yardım Paketi Yolda

Gram Altın Bin Liranın Altında!
»  Bankalar Kar Rekoru Kırıyor!
»  Motorine Bir Zam Daha
»  Tekstilcilerden Vergi İndirimi Çağrısı
»  Akaryakıtta Baş Döndüren Fiyatlar
»  Kredi Kartı Faizlerinde Düzenleme
»  Altın Son 6 Haftanın Dibinde!
»  Benzin ve Motorine İndirim Geliyor
»  Doğalgaz'a Yüzde 20 Zam!
»  Merkez Bankası’ndan Yeni Karar
»  Benzinde Geceyarısı İndirimi
»  TCMB Toplam Rezervlerinde Azalma
»  Dün Zamlanan Motorine Bugün Bir Zam Daha
»  'Bu kış Domates 50 Lirayı Bulur'
»  Merkez Bankası Faiz İndirimi
»  Euro Yine Dolar'ın Altına Düştü
»  Benzine 81 Kuruş Zam!
»  Bankalar Kârları Yüzde 400 Arttı
»  Merkez Bankası’ndan Kredi Düzenlemesi
»  Motorine Bir Haftada İkinci Zam
»  Gözler Merkez Bankası'nın Faiz Kararında
»  Kısa Vadeli Dış Borçta Rekor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.