MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.Musa Can’ın ailesinden fenalaşanlar oldu. Sağlık ekipleri fenalaşan acılı aile üyelerine müdahalede bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da törene katılmak üzere adliyeye geldi. Bekir Bozdağ Musa Can’ın ailesine taziyelerini iletti.Adliye çalışanları ve vatandaşlar da adliyeyi tamamen doldurmuş durumda.
Şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesi de alkışlar ve gözyaşları arasında adliyeye getirildi.
Tören şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bu sırada adliyeye sığmayan ve dışarıda bekleyen vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde bağırdı.
İzmir şehitleri için adliyede tören
Şehit Musa Can'ın ailesinin feryatları törene katılan herkesin yüreğini yaktı
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru: Hiçbir saldırı bizi vatanda hizmetten alıkoymayacak. Hainler emellerine ulaşamayacak. Birlik ve kardeşliğimizi bozamayacak.
Bakan Bozdağ şunları söyledi: "Şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Şehitler inancımıza göre şehitler diridir. Rabbim onların şefaatinden bizleri ahirette mahrum etmesin. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar biliyorum ama onlar ülkeleri vatandaşlı için şehit oldular. Makamların en yükseğine yükseldiler.