Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,4592
EURO
45,5672
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.352,060
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE ERMENİ MESELESİNİ TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA EDENLER
İŞTE ERMENİ MESELESİNİ TÜRKİYE NİN BAŞINA BELA EDENLER
 
Ermeni soykırım yalanlarının temel taşı; ABD Büyükelçisi Henry Morgenthau, İngiliz Lord James Bryce ve tarih profesörü Arnold Toynbee
 
24.4.2008 - 00:15

Osmanlı İmparatorluğu sınırları dahilinde asırlarca huzur içinde devletine bağlı bir tebaa olarak yaşayan ve "millet-i sâdıka" olarak anılan Ermenileri, Türkler'e karşı kışkırtan ve isyan çıkartmasını sağlayan yabancı güçler, yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne bir engel olarak çıkartılmaya çalışılan soykırım yalanının da mimarları olarak dikkat çekiyor.
AA muhabirinin çeşitli kaynaklardan yaptığı derlemeye göre, Anadolu'da huzur içinde yaşayan Ermeniler, özellikle misyonerlik faaliyetleri ile isyana yönlendirildi. 24 Nisan 1915'de Ermeni Komitelerinin kapatılıp yöneticilerinin devlet aleyhine faaliyette bulunmak suçundan tutuklanmasını, ardından da çıkartılan Tehcir Yasası'nı "bir ülkenin kendini ve halkını koruma gayreti" olarak görmek istemeyen dış güçler, Ermeni yalanlarının temellerini attılar.
Soykırım yalanlarının temel taşlarından en önemlilerinin arasında, ABD'nin Yahudi asıllı Büyükelçisi Henry Morgenthau olması dikkat çekiyor.

ABD'nin Yahudi asıllı Büyükelçisi Henry Morgenthau

Tarafsız bir ülkenin büyükelçisi olarak 1914-1916 yılları arasında İstanbul'dan görev yapan Morgenthau'nun yazdığı "Büyükelçi Morgenthau'nun Hikâyesi", yalanlarla dolu olduğu yabancı araştırmacılar tarafından da çürütülmesine rağmen, halen sözde soykırımı savunan çevreler tarafından önemli bir eser olarak gösteriliyor.
Büyükelçi Morgenthau'nun, Alman ve Türk aleyhtarı bir propaganda kitabı yazmak için yola çıktığı hatıralarını bir ekiple birlikte kaleme alındığı biliniyor.
Büyükelçinin kitabında yer alan belgelerin büyükelçilikte o gün görev yapan 2 Ermeni tarafından hazırlandığı da biliniyor.
Ermeni soykırım yalanı savunucularının baş ucu kitabı olarak görülen ve "bir propaganda ürünü" olduğu itiraf edilen "Mavi Kitap"ın mimarları İngiliz Lord James Bryce ve ünlü bir tarih profesörü olan Arnold Toynbee, ABD'yi savaşa çekmek için hazırlanan yalanlarla dolu bir kitabın mimarları olarak tarih önünde yargılanmaktadırlar.

Lord James Bryce

 Lord James Bryce, circa 1905


Ağrı Dağı'na tırmanan ve Nuh'un Gemisine ait olduğu ileri sürülen tahta parçalar bulduğunu iddia eden Lord Bryce'ın Ermeni hayranı ve Türk düşmanı olduğu biliniyor.
Ermeni kaynakları ve misyonerlerden alınan bilgilere dayanarak Türklere karşı karalama kampanyası başlatarak korkunç bir tablo çizen Lord Bryce, ABD ve Avrupa'da Türklerin sözde soykırım yaptığı yalanlarının yayılmasının başaktörlerinden oldu. Ona yardım eden Toynbee'nin de Türk düşmanlığıyla soykırım yalanlarının yayılmasında önemli etken olduğu biliniyor.
Osmanlı Devleti'nin müttefiki olan Almanya vatandaşı Rahib Lepsius da soykırım yalanlarının kaynaklarından biri olarak dikkat çekici bulunuyor.

 

Arnold Toynbee

Bütün ömrünü Ermenileri savunmaya adamış biri olarak tanıtılan Lepsius'un, Ermenileri kazanma, Alman menfaatlerini koruma hedefiyle kaleme aldığı gerçeklerden uzak bilgiler içeren eseri, soykırım yalanlarının kaynaklarından olmaktadır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HEPİMİZ ATATÜRK'ÜZ

MAGANDA'YA ABD ULUSÜ CEZA

ASPİRİN PLUS YASAKLANDI
»  TABELALAR TÜRKÇE OLSUN KAMPANYASI
»  HAWKİNS'E GÖRE UZAYLILARLA TANIŞMAYA AZ KALDI
»  VAPUR'DA PROVOKASYON
»  DENİZ DİBİNE DEPREM ERKEN UYARI CİHAZI
»  "TÜRKLER SOPA ZORUYLA MÜSLÜMAN OLDU"
»  "ADIN NE DEDİ; TÜRKİYE"DEDİM
»  PİRİNÇİ ÇUVALLA GÖTÜRENLERE SORUŞTURMA
»  YALÇIN KÜÇÜK, TÜRKİYE'DEN 3 BİN EURO TAZMİNAT KAZANDI
»  DERNEK BAŞKANI'NA GÖRE OSMANLI DEVLETİ OLACAĞIZ
»  AYNI ANDA 40 SEVGİLİSİ OLAN MÜTHİŞ TÜRK!
»  ANNE KATİLİ BAŞAK, NAMAZA BAŞLADI
»  TÜRBE'DE BİRBİRİNDEN İLGİNÇ DİLEKLER!
»  BAKANLIK KAMPINDA HAKİMLERDEN EK ÜCRET İSTENDİ
»  TÜRBE'DE YATIRDAN İLGİNÇ DİLEKLER
»  ANTALYA'YA YAZ ERKEN GELDİ
»  BU MESAJA TIKLAYANIN HAYATI CEHENNEM OLUYOR
»  BU ÇUVAL ÇUVAL PİRİNÇLER KİME GİTTİ?
»  ŞIRNAK'TA YENİ SÜRÜNGEN TÜRÜ
»  TAKSİ'LERE GİZLİ KAMERA
»  TÜRKİYE DOMİNO REKORU KIRILDI
»  ONLAR YILAR DEĞİL KERTENKELE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.