Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE HERŞEYİ BOZAN ADAM
İŞTE HERŞEYİ BOZAN ADAM
 
Genelkurmay Başkanlığı’nın, sert açıklamasıyla gerilen ortamın mimarı olarak bütün oklar, son dönemdeki çıkışlarıyla gelişmelere damgasını vuran TBMM Başkanı Bülent Arınç’a çevrildi.
 
29.4.2007 - 08:32
"Ya sen ol ya Gül, yoksa ben çıkarım" çıkışıyla Başbakan Erdoğan’ı Köşk tercihinde sıkıştıran Arınç’ın, "Dindar Cumhurbaşkanı seçeceklerini" ilan etmesi, "Güzel günler geliyor, güneş daha parlak doğacak, hayırlı olsun" diyerek verdiği mesajlar, yaşanan gerilimin en önemli kilometre taşları olarak gösterildi.

GÖNÜL’Ü BİTİRDİ

Kulislerde, Erdoğan’ın, eşinin başı açık olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Beşir Atalay seçeneklerine yönelmesi, olası gerginliklerin önüne geçme çabası olarak yorumlandı. Bu üç isimle ilgili de çeşitli kanallardan el altından "yoklama" yapan Erdoğan, sonunda seçenekleri eleyip Gönül isminde karar kılarken, partisinin muhafazakar isimlerinin yanı sıra bu kanadın doğal lideri olarak nitelenen Arınç’ın "muhalefet duvarı" ile karşılaştı.

ADAY OLURDUM İŞARETİ

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, Gönül ismi konusunda ikna edemediği Arınç ile kendisi de bir saati aşkın bir süre görüşen Erdoğan, "Ya sen ol ya da Gül" yanıtıyla karşılaştı. Bir başka ismi kabul etmediğini açıkça söyleyen Arınç, aksi halde kendisinin de aday olabileceğinin işaretini de verdi. Sonunda Gül isminde karar kılındı.

USTA PEHLİVAN

Arınç, bütün bu sürecin ardından anlattığı, çırağını yenen usta pehlivanın hikayesiyle de dikkat çekti. Arınç’ın, Erdoğan’ı mı yoksa Gönül’ün adaylığına hazırlanan sistemi mi hedef aldığı tartışma konusu olan pehlivan hikayesi şöyle:

"Çırak bütün örnekleri, güzel hareketleri öğrenir. Usta der ki ’sana her şeyi öğrettim.’ O da kendisinin çok iyi yetiştiğini zanneder. Sıkılmadan der ki ’usta hadi bir güreş tutalım.’ Usta onun bütün oyunlarına karşılık verir, çırak biraz daha ileriye gider. Usta ona ders olsun diye en sona sakladığı bir oyunu oynar ve küt diye sırtını yere getirir. Bak der ’sana 39 tanesini öğretmiştim, bir tanesini de bugüne saklamıştım. Haddini bil, küt sırtın yere geldi.’ Biz bugünleri, bu olayları ilk kez yaşamıyoruz. Siyasetin çemberinden geçtik, geldik. Türkiye’de kendilerini bu konuda çok iyi yetişmiş zannedenlere, bir 40. oyunumuz varmış diye de göstermeyi arzu etmiş olabiliriz. Güzel günler geliyor, güneş daha parlak doğacak bundan sonra. Hayırlı olsun."

MECLİS BAŞKANLIĞI DA İNATLA

Arınç’ın Meclis Başkanlığı da sıkıntılı oldu. Başbakan Erdoğan yine ’uzlaşma’ için Vecdi Gönül’ü istemiş, ancak Arınç "İnadına adayım" açıklamasıyla öne geçmişti. Arınç, Cumhurbaşkanlığında Gönül’ün önünü ikinci kez kesmiş oldu.(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKERİN AÇIKLAMASININ NEDENLERİ VE HEDEFLERİ

DEMİREL MUHTIRA İÇİN NE DEDİ?

BAKAN SUÇU ÜSTÜNDEN ATTI "BİZİ İLGİLENDİRMEZ" KİMİ İLGİLENDİRİR?
»  ANKARA'DA İKİ ÖNEMLİ KONUK VE KRİTİK YEMEK
»  MİTİNGİ KANA BOĞACAKLARDI
»  HÜKÜMET GÜL'DEN VAZGEÇMİYOR
»  'GENELKURMAY BAŞKANI ALINSIN' DİYEN VEKİLE SORUŞTURMA
»  MUMCU,"GÜL ÇEKİLSİN, HEMEN ERKEN SEÇİME GİDELİM"DEDİ
»  DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE
»  HÜKÜMET'TEN MUHTIRA'YA MUHTIRALI YANIT
»  ARINÇ'TAN MUHTIRA DEĞERLENDİRMESİ!
»  DİSK'TE DESTEK VERDİ
»  EVREN: İNŞALLAH BU UYARIYI DİNLERLER
»  HÜKÜMET ASKERİN RESTİNE REST ÇEKTİ
»  ''BU BİR E-MUHTIRADIR VE İKİNCİ 28 ŞUBATTIR"
»  DTP'Lİ 54 BAŞKANA ZEHİR SORUŞTURMASI
»  AKP “B PLANINI” DEVREYE SOKAR MI?
»  CHP'DEN ERDOĞAN'A JET 'SİYASİ AFET' YANITI
»  "GENEL KURUL'A GİRMEYEREK REJİMİ KURTARDIK "
»  AKP'NİN ERKEN SEÇİMDEN BAŞKA ÇIKIŞ NOKTASI KALMADI
»  ERDOĞAN, BAŞKAKANLIK KONUTUNA KAPANDI
»  ERDOĞAN'IN BİLDİRİYE CEVABI NE OLDU?
»  GENELKURMAY BAŞKANI GÖREVDEN ALINSIN İMASI
»  TÜRKİYE'NİN GÖZÜ BU HEYETTE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.