Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE YILIN TARAFTAR ANKETİ!
İŞTE YILIN TARAFTAR ANKETİ!
 
En ateşli, en çok taraftara sahip, en çok kızılan, en çok para harcayan, en erkek taraftara hangi takım sahip? Sizin takımınızın durumu ne? İşte anket sonuçları
 
11.4.2010 - 09:05
Diğer takım taraftarları tarafından en çok kızılan takım Fenerbahçe. Bunu Galatasaray izliyor ama Diyarbakırspor cevabı da oldukça yüksek. Her beş Trabzonlu’dan biri Diyarbakırspor’a gıcık. İstanbul’da ise Diyarbakır’a en tepkili olanlar yüzde 14 ile Beşiktaşlılar.

Futbol severlerin yarısından çoğu maç uğurlarına inanıyor. Çoğunluk dua ediyor. Bunu maçı hep aynı mekanda izlemek, aynı koltukta maça bakmak, aynı kıyafeti giymek takip ediyor.

EN ÇOK TARAFTAR GALATASARAY'DA

En çok taraftar yüzde 33.8 ile Galatasaray’ın.
Ardından yüzde 26.6 ile Fenerbahçe geliyor.
Yüzde 18.4 ile Beşiktaş üçüncü.
Yüzde 10.1 ile dördüncü Trabzonspor’u
yüzde 2.9 oranla Bursaspor izliyor.

En ateşli taraftar yüzde 44.8 ile Çarşı taraftarı. Bunu Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor takip ediyor. Takımına en bağlı taraftar Cimbombom’un. Aynı şekilde en sıkı seyirci ve izleyici kitlesi de sarı-kırmızılı.

Futbol için en çok taraftarı bulunan Galatasaraylılar futbola en çok vakti de harcıyor. Ama paraya gelince cimriler. En az harcamayı onlar yapıyor. Fenerbahçe taraftarı spora en çok parayı harcıyor.

EN GENÇ TAKIM GALATASARAY

Futbolla en haşır neşir olan Galatasaray taraftarı; yüzde 82.6’sı futbolla ilgileniyor. Bunu yüzde 77.8’le Fenerbahçe taraftarı takip ediyor. Ardında çok küçük bir farkla (yüzde 77.4) Beşiktaş taraftarı var. Ve son olarak yüzde 62.9 ile onları Trabzonsporlular geliyor.

ERKEK TARAFTAR G.SARAY'DA

En erkek takım Galatasaray, en çok kadın taraftar Trabzonspor’da. Kadın erkek, dengesinin en iyi ayarlandığı takım Beşiktaş. En genç taraftarı olan takım Galatasaray, Beşiktaş ile Trabzon en yaşlı taraftarlara sahip. Eğitim oranı en düşük olan takım Galatasaray ama bunda genç bir taraftar kitlesine sahip olmasının etkisi büyük. Çünkü bu genç taraftarların büyük bir bölümü halen öğrenci. Genç taraftarının azlığı Beşiktaş’ı en eğitimli taraftar profiline çıkarıyor.

EN ROMANTİK TRABZONSPORLULAR

Tarafların yüzde 57’si derbi için arkadaş randevularından vazgeçmeye hazır. Doğumgünleri de vazgeçilebilecek ilk aktivitelerin başında. Sevgilililer Günü ve bir yakının düğünü de gözden çıkarılıyor. En romantik Trabzonsporlular, doğumgününden ve evlilik yıldönümlerinden vazgeçemiyorlar. En maço olanlarıysa Fenerbahçe taraftarı. Onlar evlilik yıldönümü falan dinlemiyor. En zor vazgeçilense, ne kadar fanatik olunursa olunsun görüşmeleri ve sınavlar.
Hakem takım aleyhine karar verirse taraftarların her dördünden biri küfür ediyor. Bunu alkışla protesto, yuhalama, ıslık ve elindekini fırlatma takip ediyor. Tabii küfür erkekler arasında daha yaygın. “Elimde bir şey varsa fırlatırım” diyenlerin oranı ise kadınlarda yüksek.

SOYADI GİBİ TAKIM TUTULUYOR

Taraftarladan yüzde 89’u doğuştan kendi takımlarını tutuyor. Ama çevre baskısına maruz kalanlar yok değil. Takım değiştirenlerin çoğunluğunda eş ve nişanlı etkisi en fazla. Erkek arkadaşın etkisiyle takım değiştiren kadınlar var. Bu takımlar arasında en fazla bırakılanı yüzde 3.3 ile Galatasaray ardından yüzde 2.7 ile Fenerbahçe ve Beşiktaş geliyor.

Ankete katılanların çoğu, “babam, ben ve çocuğum aynı takımı tutuyoruz” cevabını veriyor.

İkinci yoğun cevap “Babam ve ben”. Üç nesil aynı takımı tutanlar en çok Trabzonsporlular. Beşiktaş’ta bu gelenek zayıf. Taraftarların yüzde 80’i takımına bağlı, asla bırakmayacağını söylüyor. Ama istisnalar var. Örneğin takımı maçı satarsa, 10 yıl şampiyon olamazsa veya küme düşerse takımımızdan vazgeçebiriz diyorlar.

HEPSİNİN GÖNLÜNDE ARDA YATIYOR

Futbol severlerin yüzde 25’i takımlarında Arda’yı görmek istiyor.

Bunu yüzde 12 ile Alex ve Sercan izliyor.

Peki futbolcular kazandıkları parayı hak ediyor mu?

Taraftarların yarısından çoğu yerli futbolcuların kazandıkları parayı hak ettiği görüşünde. Ama yabancı futbolcularda durum değişiyor. Yabancıların aldıkları parayı hak etmediklerini düşünüyorlar. Futbolculara aldıkları parayı en çok helal eden Galatasaray taraftarı. Tam tersiyse Trabzonspor taraftarı. Teknik direktörlerde de aynı durum geçerli: Yerli hocaların paralarını hak ettiği düşünülürken, yabancı direktörlerin hak etmediği kanısı hakim.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞENOL GÜNEŞ, KAÇAN 2 PUAN'A YANIYOR

TRABZON'DAN KARTAL'A AĞIR DARBE 0-0

BELEDİYE YIKTI GEÇTİ, 3-1
»  MASKELİ HİDO YETMEDİ
»  İNÖNÜ'DE DEV BULUŞMA
»  DAUM, 3 YABANCININ BİLETİNİ KESTİ
»  MUSTAFA DENİZLİ İLE 1 YIL DAHA
»  ALEMCİ JOE, 19 ŞİŞE ŞAMPANYA PATLATTI!
»  PFDK'DAN GS'Lİ BARIŞ ÖZBEK'E ŞOK CEZA
»  "ARKADAŞLARIM OLMADAN BEN BİR HİÇİM"
»  FLAŞ.. ŞİKE OPERASYONUNDA 2. DALGA
»  ÜÇ BÜYÜKLERİ BİRBİRİNE SOKAN YILDIZ!
»  ALEKS'İN SON DİLEĞİ
»  ROBEN'DEN ALTIN VURUŞ, KIRMIZI ŞEYTANLAR ŞOKTA
»  "BEN OLSAYDIM ŞİMDİ ŞAMPİYONDUK"
»  FENERBAHÇE'DE KUPA MESAİSİ
»  DÜNYA, MESSİ'Yİ KONUŞUYOR!
»  GALATASARAY'LI FUTBOLCU HER ŞEYİ ANLATTI
»  AZİZ YILDIRIM BOŞANDI!
»  CİMBOM, ARTIK FENERLİ!
»  "BİR BARDAK SU'DA FIRTINA KOPARIYORLAR"
»  RIDVAN DİLMEN VE TANJU ÇOLAK GÖZALTINDA!
»  "ÇOK ACI BİR SONUÇ"
»  CİMBOM SİVAS'TA MORARDI 1-1
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.