Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3797
EURO
34,6393
IMKB
10.066,000
ALTIN
2.392,620
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İşsizlik Maaşı Ne kadar Oldu?
İşsizlik Maaşı Ne kadar Oldu?
 
Ülkemizdeki iş ile ilgili konularda yetkili olan kurum İŞKUR sayesinde iş bulmadan yeni iş öğrenmeye kadar tüm imkanlara ulaşmak mümkündür. Bu bakımdan işi olmayan ya da iş bulmak isteyen kişiler İŞKUR’un sunduğu hizmetlerden yararlanarak bu konudaki ihtiyaçlarını giderebilmektedir.
 
23.2.2015 - 00:03

 

İşsizlik Maaşı Nedir?

Sigortalı ve hizmet akdi ile çalışan kişiler, kendi istekleri dışında işsiz kaldıkları durumda işsizlik ödeneği almaktadır. Bu işsizlik ödeneği sayesinde kişiler yeni iş bulana kadar maddi yönden herhangi bir sorun yaşamadan yaşamlarını sürdürebilmektedir. İşsizlik maaşı başvuru yapan kişilerin şartları taşıması halinde bağlanmaktadır ve düzenli bir şekilde ödenmektedir. Bu bakımdan kişilerin işsizlik maaşı alması için başvuruların sonrasında işsizlik maaşı sorgulaması yapması yeterli olmaktadır.İşsizlik Maaşı Sorgulama

İşsizlik maaşı almaya hak kazanan kişiler, bu konuda internet üzerinden bilgi alabilmektedir. E- Devlet üzerinden sunulan bu imkan sayesinde kişiler işsizlik maaşı ödenip ödenmediğini kontrol edebilmektedir. Bunun için e-devlet portalına giriş yapılması yeterli olmaktadır. E-Devlet portalı üzerinden ise İŞKUR Genel Müdürlüğü menüsünden işsizlik ödeneği ödemesi bağlantısına tıklanması yeterlidir. Bunun için kişilerin E-Devlet portalına da giriş yapması gerekmektedir. Aksi halde ilgili sorgulama ekranına ulaşılması da mümkün olmamaktadır.

İŞKUR Kursları

İŞKUR, ülkemizde nitelikli elemanların istihdam edilmesi ve kişilerin meslek sahibi olması için kurslar açmaktadır. İŞKUR kurslarına halk arasında da yoğun bir ilgi bulunmaktadır. İŞKUR üzerinden yeni bir meslek sahibi olmak isteyen kişiler, bölgelerindeki İŞKUR kurslarına kayıt olarak kurslara başlayabilir ve meslek öğrenerek yeni bir pozisyonda çalışmaya başlayabilir. Bu konuda İŞKUR internet sitesi üzerinden kurslar ile ilgili duyurular yapmaktadır. Bu nedenle kurslara katılmak isteyen kişilerin bu duyuruları takip ederek başvuru zamanında kurslar için başvuruda bulunması yeterlidir.

İŞKUR İlanları

İŞKUR, iş ilanları ile ilgili bilgilendirmeleri İŞKUR internet sitesi üzerinden yapmaktadır. Bu bakımdan vatandaşların İŞKUR aracılığı ile iş bulma konusunda İŞKUR’un bu sitesini kullanması gerekmektedir. İş arayan girişi ve işveren girişi olarak ayrı bir şekilde portala giriş imkanı sağlayan İŞKUR, bu sayede kişilerin işlerini kolaylaştırmaktadır. İŞKUR üzerinden bu şekilde giriş yaparak tüm ülke genelinde tüm İŞKUR iş ilanlarına ulaşılabilir. Ayrıca bu işler hakkında detaylı bilgilere erişebilir, istediğiniz pozisyonlar için başvurunuzu yine İŞKUR üzerinden yapabilirsiniz.

Her yıl binlerce kişiyi iş sahibi yapan İŞKUR üzerinden iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar, haberimizdeki yönlendirmeler ile birlikte kolayca İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanlarına ulaşabilir, bu ilanlarını değerlendirerek uygun işler bulabilir. VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Vatandaşı İşte Böyle Kandırdılar

Benzin Fiyatlarına Zam üstüne Zam!

Bank Asya Zarar Etmiş!
»  Dizel, Benzin'i Geçti!
»  Mood'ys'ten Merkez Bankası Uyarısı
»  Babacan'dan Flaş Açıklama
»  Rusya'dan Doğalgaz'a Şok Zam!
»  Erdem Başçı, Lojmanı Boşalttı!
»  Erdem Başçı İstifa mı Ediyor?
»  Akaryakıt'a Çifte Zam!
»  Dolar 2.5050 ile Rekor Kırdı
»  Motorine Bir Zam Daha!
»  Dolar'ı Tutabilene Aşkolsun!
»  Dolar Haftaya Rekorla Başladı!
»  Dolar Rekor kırdı!
»  Dolar'da Tarihi Zirve!
»  TMSF'den Flaş Bank Asya Açıklaması
»  Bank Asya'ya Para Yağdı!
»  Koza Hisselerinde Hareketlilik!
»  Dolar Bank Asya'dan etkilenmedi
»  Bank Asya'da Parası Olanlar Şokta!
»  Flaş.. TMSF Bank Asya'ya El Koydu!
»  Dolar'a Enflasyon Freni
»  Benzin ve Motorine Şok Zam!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.