Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8356
EURO
43,9055
IMKB
9.514,000
ALTIN
4.115,690
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞERAFETTİN ELÇİ, YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞERAFETTİN ELÇİ, YAŞAMINI YİTİRDİ
 
Ankara'da bir süredir kanser tedavisi görmekte olan KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi hayatını kaybetti.
 
25.12.2012 - 21:40
Ankara'da bir süredir kanser tedavisi görmekte olan KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi hayatını kaybetti. Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, Ankara'da tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybetti. ŞERAFETTİN ELÇİ KİMDİR? 1938 yılında Şırnak'ta doğan Şerafettin Elçi, hukuk fakültesinden mezun oldu. Öğrenciliği döneminde, 49'lar Davası diye bilinen "Kürtçülük Davası"ndan yargılandı. Cizre'de bir süre avukatlık yaptı. 12 Mart 1971 sonrası Diyarbakır Cezaevinde 8 ay yattı. 1977'de Mardin milletvekili seçilerek parlamentoya giren Elçi, 1978-79 yılları arasında Ecevit hükümetinde Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül'den sonra 30 ay hapis yatan ve siyaset yasaklısı olan Elçi, 1992'de 1992'de, 98 kürt aydını ile birlikte Kürt Hak ve Özgürlükler Vakfı'nı kurdu. Uzun bir hukuki mücadelenin sonucunda, sözkonusu vakıf, 1995'te Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı olarak tescil edildi. Kurduğu DKP'nin (Demokratik Kitle Partisi) kapatılmasından sonra bir süre KADEP'in (Katılımcı Demokrasi Partisi) Genel Başkanlığı yürüttü. Bu sayede, Cumhuriyet tarihinde ilk olarak, "Kürt" adı ile bir kurum resmiyet kazanmış oldu. 12 Haziran seçimlerinde BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan biri olan Elçi milletvekili seçildi. Elçi bir süredir Ankara'da kanser tedavisi görüyordu. Şerafettin Elçi aynı zamanda Mustafa Denizli'nin kayınpederiydi. Başbakan Erdoğan'DAN BAŞSAĞLIĞI Başbakan Erdoğan, hayatını Şerafettin Elçi'nin ailesine başsağlığı diledi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Elçi'nin vefatının hemen ardından, damadı Mustafa Denizli ile de telefonla görüştü. Denizli'den Elçi'nin vefatıyla ilgili bilgi alan Erdoğan'ın, Elçi'nin aile bireylerine sabır, metanet ve taziye dileğinde bulunduğu öğrenildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÖKTÜRK 2 GÖRÜNTÜ VERMEYE BAŞLADI

"BU AĞIR BİR İFTİRADIR"

"BEN DE DİNLENDİM"
»  EMRE-ZOKORA DAVASINDA KARAR ÇIKTI
»  ERDOĞAN'DAN İSMET İNÖNÜ MESAJI
»  2. CUMHURBAŞKANI İNÖNÜ ANILDI
»  AMANOSLAR'DA TERÖRİST AVI!
»  LEVENT KIRCA ÖZÜR DİLEDİ
»  BAKAN ÇELİK'TEN EMEKLİLERE MÜJDE
»  "HÜRREM NAMAZ İÇİN GEÇ BİLE KALDI"
»  CHP HEYETİ ULUDERE YOLCUSU
»  W.TIMES'TEN SÖZCÜ'YÜ ARATMAYACAK MANŞET
»  ''ONLAR VATAN HAİNİ'
»  KARAKOLA ROKETLİ SALDIRI
»  TESLİM OLAN TERÖRİSTİN İTİRAFLARI
»  144 BİN YENİ MEMUR ALINACAK!
»  ERDOĞAN'IN YERİNE KİM GEÇSİN?
»  LEVENT KIRCA'DAN AKIL ALMAZ SÖZLER!
»  TSK'DA TARİHİ DEĞİŞİKLİK
»  BBP LİDERİ DESTİCİ KAZA GEÇİRDİ
»  ARINÇ: BU DÖNEMİN SONUNDA YOKUM
»  SAVAŞUÇAKLARI PKK'YA BOMBA YAĞDIRDI
»  ANTALYA ZİRVEYE DEMİR ATTI 2-1
»  KADIN TAKİPÇİYE ŞOK TWEET!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.