CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Temmuz'da Trabzon mitinginde yaptığı konuşmada kabinenin değişeceğini ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevden ayrılacağını iddia etmiş ve şöyle demişti:
"Diyormuş ki İngiltere'de iyi bir pozisyon buldum, yoruldum.Bu kadar emeklinin ahı üstündeyken, seni bırakmayız Mehmet Şimşek! Darbecilikten emekli olunmaz, hesap soracağız"
Bir süredir iktidara yakın medyanın da hedefinde olan Mehmet Şimşek'in yerine getirilmesi planlanan isimler kulislerde konuşulmaya başladı. Nefes'ten Nuray Babacan'ın aktardığına göre AKP kulislerinde, sonbaharda görevine veda edeceğine ve yerine Cevdet Yılmaz’ın getirileceğine ilişkin iddialar dolaşıyor. Babacan, bu iddialar ile ilgili "AKP’de gelenektir. Gruplar ve klikler kendi tercihlerini ve önceliklerini kulis olarak servis ederler. Her bilginin altındaki amacı iyi analiz etmek gerekir" ifadelerini kullandı.
Babacan, kulis bilgilerini şöyle aktardı:
Şimşek’in zaman zaman parti içerisinde kendisine karşı oluşturulmaya çalışılan havadan rahatsız olduğunu da bilmeyen yok.
***
Bir süre önce iktidar medyasının kendisiyle uğraşmasından rahatsız olup Cumhurbaşkanına ilettiğini biliyoruz. “Muhalefetin eleştirmesini anlıyorum da ama bizim arkadaşlarımızın böylesine zor bir dönemde aldıkları tavır anlaşılmaz…” dediği anlatılıyor.
İktidar yanlısı şirketlerin ayrıcalıklı kredi talepleri, bakanlıklarda ayrıcalıklı muamele görme isteklerinin asıl neden olduğu iddia ediliyor.
Şimşek’in hem yurtdışı yatırımcılarına hem de yurt içinde sektör temsilcilerine yıl sonunda enflasyonun yüzde 29 seviyesinde olacağını, faizlerinde yüzde 30 civarına ineceğini tekrarladığı biliniyor. Merkez Bankası’nın aşamalı olarak faizleri ikişer puan indireceği, kur korumalı mevduatların ise tamamen gündemden çıktığı anlatılıyor.
Şimşek, moral bozukluğu konusunda zaman zaman yapılan yorumlara rağmen kendisinin seçime kadar görevinin başında olduğunu her fırsatta tekrarlıyor. Ancak AKP kulislerinde, sonbaharda görevine veda edeceğine ve yerine Cevdet Yılmaz’ın getirileceğine ilişkin iddialar da dolaşıyor.
AKP’de gelenektir. Gruplar ve klikler kendi tercihlerini ve önceliklerini kulis olarak servis ederler. Her bilginin altındaki amacı iyi analiz etmek gerekir!