Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5192
EURO
34,8732
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.432,040
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
‘AKP, MHP’de Kaosa Oynuyor’
‘AKP, MHP’de Kaosa Oynuyor’
 
10 Temmuz kurultayı için hazırlanan ‘Oyun Bozulacak Neden?’ adlı kitapta, AKP’nin MHP’de kaos ve belirsizliğin sürmesine çabaladığı öne sürüldü.
 
25.6.2016 - 09:56

Milliyet / Önder Yılmaz -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nin MHP’li vekillerin AKP’ye geçebileceği iddiaları siyasi kulislerde hareketlilik yaratırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 10 Temmuz kurultayı için hazırlattığı, kitapta çarpıcı tespitler yer aldı.
AKP’nin MHP’de kaos yaratma çabasında olduğu iddia edilen kitapta olağanüstü kongrenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işine yarayacağı dile getirildi.
Genel Merkez’in hazırladığı 135 sayfalık ‘Oyun Bozulacak Neden?’ adlı kitapta şu çarpıcı tespitler yer aldı:
AMELİYAT FIRSATÇILIĞI: Bir il başkanının kendi partisinin genel başkanının tutumu aleyhinde basın toplantısı düzenlemesi, açıklama yapması parti içi demokrasi değil, terbiyesizliktir. Eğer genel merkezle anlaşamıyor ve partinin politikalarını beğenmiyorsa üzerine düşen istifa edip bayrağı bir başka arkadaşına devretmektir. Genel Başkanımızın ameliyat geçirmesini bile fırsat bilip aleyhinde olağanüstü kurultay için kampanya düzenleyenlerin bu tutumu fırsatçılıktan öte bir kurultay tacirliğidir. Partimizin 19 yıllık genel başkanı henüz görevinin başındayken olağanüstü kurultay çağrısı yapmak, yersiz olmuştur. Türkiye tarihinin en zor günlerini yaşarken; MHP yi mahkeme koridorlarına sürüklemeye çalışanlar bu vebal ve sorumluluğun altından kalkamayacaktır.
MHP’DE KAOS İSTİYOR: Yeni nesil müzmin muhaliflerin olağanüstü kongre çabaları MHP’nin değil; AKP’nin, dolayısıyla da Erdoğan’ın işine yarayacaktır. Bu gibilerin olağanüstü kongre çabaları, hem Erdoğan’ın hem de AKP’nin yolunu açmaktadır. Ama kamuoyunda yaratılmak istenen algı bunun tam tersidir. AKP cephesi bunu bildiği için, sanıldığı gibi Bahçeli’ye destek vermemekte aksine MHP’de kaosun ve belirsizliğin sürmesine çabalamaktadır.
STEPNE ELEŞTİRİSİ: Partimizi hedef alan bazı yazarların, Bahçeli’nin AKP’ye stepne olduğu iddiası ise yalnızca bir bahane maksatlı bir itham ve iftiradır. Asıl AKP stepne ve payandaları, MHP’nin geleceğini mahkeme kararlarına ipotek ederek bu süreçte bölücüleri memnun edecek bir Anayasa hazırlama ve Tayyip Erdoğan’ı resmen başkan yapma yolundaki iktidara çoklu senaryo planlama fırsatı verenlerdir.
CUMHURBAŞKANI OYUNUN İÇİNDE: MHP lideri Devlet Bahçeli olmadığı takdirde paradigmanın değişeceği iddiaları ortaya atılmıştır. Birden bire oy patlaması olacağı, yüzde 20’lerin aşılacağı öne sürülmüştür. Türkiye rejim değişikliğine zorlanırken; MHP’nin marjinalleşmesi amaçlanmaktadır. Etap etap oynan bu oyunun senaristleri Okyanus ötesinde, oyuncuların bazıları içimizde, bazıları da çevremizdedir. Cumhurbaşkanı bu oyunun içindedir. AKP de bu oyuna refakat etmektedir. İktidar partisi; camiamızda kaosun hâkim olmasına oynamıştır. Bahçeli, bu süreçte gereksiz tartışmalarla MHP’nin yıpratıldığını düşünmüştür ve seçimli olağanüstü kongrenin yapılması düşüncesini açıklamıştır. Bahçeli’nin seçimli olağanüstü kurultay kararı turnusol işlevi gürmüş; MHP’de kaos yaratmaya çalışanlar iyot gibi açığa çıkmıştır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Almanya'da Ermeni Lobisi Skandalı

Çağlayan Adliyesi'nde Kuran Tilaveti

CHP ve MHP'nin Transfer Polemiği!
»  Flaş.. MHP Kurultayına Durdurma Kararı!
»  MHP'de Şimdi de 10 Temmuz Tartışması
»  Sefa Sirmen Ceaevine Girdi
»  Okyat Vural: MHP İçinde Siyasete Devam..
»  Başbakan'dan Referandum Açıklaması
»  Dans Gösterisi Makamından Etti!
»  "Seçimle Alamadıklar Kayyumla Alacaklar"
»  Kılıçdaroğlu: Siyaseti Bırakırım
»  Mardin'de Hain Pusu, 6 Asker Şehit
»  Sonuç Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?
»  Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı
»  Meclis,Sayıştay'ın Yeni Başkanını Seçti!
»  Flaş..Meclis'te Yine Yumruklar Konuştu
»  "İstifayı İlk Türkeş'e Söyledim"
»  Karayılan'dan Alçak Tehdit
»  Fatih Terim'den 21 Kişiye Suç Duyurusu
»  Üniversite Hastanelerine BakanlıkKıskacı
»  "Devletin Parasını Organize Yiyorlar"
»  Başbakan'a Yeni Koruma Müdürtü
»  MHP'de Plan Tutmazsa Yeni Parti İddiası
»  "Sen Sanatçı Olsan Ne Olur"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.