Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4473
EURO
34,7421
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.437,530
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
‘Erdoğan Merkez Bankası Başkanı olsun’
‘Erdoğan Merkez Bankası Başkanı olsun’
 
Kılıçdaroğlu: “AKP paralel yapıyı olduğundan buyük göstererek kendini aklamak istiyor. Hükümet ‘kandırıldık’ diyorsa halktan özür dilemeli.”
 
28.4.2015 - 08:50

Erdem Gül / Cumhuriyet - Yargıda yaşanan kaosu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “AKP paralel yapıyı olduğundan buyük göstererek kendini aklamak istiyor. Hükümet ‘kandırıldık’ diyorsa halktan özür dilemeli” dedi.
İstanbul adliyesindeki kararlarla yargıdaki kaos tartışılırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paralel yapı konusunda AKP’ye sert çıktı. Kılıçdaroğlu, “17-25 Aralık’ı gölgelemek isteyen iktidar, paralel yapıyı olduğundan büyük göstererek kendini aklamak istiyor. ‘Bizi aldattılar, kandırdılar’ diyorlarsa önce devlet içindeki bu yapı nedeniyle halktan özür dilesinler” dedi. Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinin güvensizlik içinde olduğu uyarısında bulundu ve görüşmelerin meşru muhatap olarak HDP üzerinden sürmesi gerektiğini vurguladı. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
‘AKP hesap verecek’
Paralelin hesabını AKP verecek: Baştan beri söyledim. Devletin içinde paralel bir yapı olmaz. Devletin bir yapısı vardır, herkesin buna uygun hareket etmesi lazım. Devletin içinde bir yapı varsa kimler oluşturdu önce onların bir hesap vermesi lazım. Hesap verme konumunda olanlar ‘bizi aldattılar, kandırdılar’ diyorsa, o zaman geriye dönüp yaptıkları işlerden dolayı halktan özür dilemeleri, yaptıkları işi düzeltmeleri gerekiyor. Biz kanun teklifi verdik.( Derin yapıların ortaya çıkarılması için). O zaman yaptıklarında samimi değiller.
17-25 Aralık için: 17-25 Aralık yolsuzluk sürecini gölgelemek için yapıyı büyük göstererek kendilerini aklamak istiyorlar. Varsa paralel birşey hesabını sorarsın. Bunun için de önce bu yapıya devlet içinde izin verenlere sorarsın.
‘Sorunlar var’
Cumhurbaşkanı güvensiz üçüncü ayak: (Ağrı benzeri olaylar) Seçime kadar yeni bir olay çıkmaması, seçimden sonra da bir olay çıkmaması en büyük arzumuz. Ama güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç var. İki önemli ayağı vardı güvensizliğin, iktidar ve Kandil. Şimdi bir üçüncü ayak çıktı, o da Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla üç ana eksende ciddi sorunlar var. Görünen o. Ama hiçkimse bu süreci bozan taraf olarak kendisini göstermek istemiyor. Tarafların birbirine güvenmediği bir süreç var. Bu haliyle Türkiye’nin en kronik hale gelen sorunu çözülemez.
CHP nerede duruyor: Çözüm sürecinin ana aktörü iktidardır. İktidarın bilgi vermediği bir süreçte biz nasıl çözümün bir parçası olacağız. Biz kendimiz sürecin nasıl ele alınması gerektiğini, sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini gayet açık şekilde kamuoyuyla paylaştık. Paylaştığımız konuların tamamını kanun teklifi haline dönüştürüp parlamentoya kanun teklifi olarak verdik. Ne kadar samimi, tutarlı olduğumuzu açıkladık zaten. Ancak iktidarla İmralı arasındaki görüşmeler pazarlıklar nedir onları bilemiyoruz.
Meşru makam HDP
HDP kiminle isterse görüşsün: (İmralı ile CHP görüşür mü sorusuna) HDP var zaten görüşecekseniz HDP ile görüşün. HDP kiminle istiyorsa görüşsün. Onlar görüşür kiminle görüşürlerse ama siz meşru bir makamla muhatap olacaksanız, o makam da HDP. Türk siyasal hayatının meşru aktörlerinden birisi.
HDP barajı geçemezse: (Sokak karışır’ mı sorusuna) Hayır, sokağın karışması için bir gerekçesinin olması lazım. Yüzde 10 barajını aşamamasını gerekçe olarak gösterirse doğru değil.
AKP’nin 330’u aşma ihtimali: Öyle bir ihtimal olduğunu sanmıyorum. HDP geçemezse bile 330’u aşma şansı yok.
‘Evet dedik olmadı’
HDP’ye baraj eleştirisi: Çözüm sürecinde samimi olanların sürecin birinci ve hemen çözülmesi gereken maddesinin yüzde 10 barajı olduğunu söylemeleri gerekir. Eğer siz, Kürt siyasal hareketini parlamentoda görmek isterseniz, yüzde 10 barajını kaldırmanız gerekir. Bunu da bir ön koşul olarak masaya koyabilirlerdi. AKP dışındaki tüm partiler seçim barajının indirilmesini istiyor. O zaman bütün partilerin üzerinde mutabakat sağladığı bir konuyu neden HDP ‘getirin çözelim’ demiyor. Kaldı ki biz anayasa değişikliğine de ‘evet’ dedik, olmadı.
Karayılan oyalama diyor: (Süreç seçim için oyalamaya mı dönüşüyor sorusu üzerine) Benim izlenimim ötesinde Murat Karayılan’ın(KCK Yürütme Kurulu Üyesi) Taraf gazetesine gönderdiği mektup var. O mektupta 3 kez biraraya gelindiğini, verilen tarihin seçim sonrası olduğunu hükümetin oyaladığını kendisi söylüyor.
Suriyeliye ve Saray’a var da: (Kaynak nereden sorusu üzerine) Suriyelilere 5 milyon dolar verirken sana kaynak mı sorduk, kaçak saray yaparken kaynak mı sorduk. Emekliye gelince mi kaynak aklına geldi.
‘Erdoğan Merkez Bankası Başkanı olsun’
Demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesinin nedeni bazı kurumların kendi kültürlerinin olmasıdır. MİT de öyle. Biz bu kurumları yok ettik. En tipik örneği Merkez Bankası’dır.
Doğrudan Merkez Bankası’nın araçlarına müdahale ettik. AKP’nin ‘herşeyi ben bilirim ben yaparım ve devletin bütün kurumları siyasal iktidara hizmet etmelidir’ anlayışı demokrasiye darbe vuruyor. Eğer gücün varsa ayrılırsın Cumhurbaşkanlığından gidip Merkez Bankası başkanı olursun, yaparsın, yönetirsin orayı. AKP ilk kez devletle siyasal iktidarı aynı olarak düşünmeye başladı.
Allah akıl fikir versin: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çanakkale reklam filmi için) Ne diyeyim. Allah akıl fikir versin başka ne söyleyeyim.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Hep yavru mu kalalım?'

Hakan Şükür'den Deniz Gezmiş Twitt'i

Gökçek'ten Demirtaş'a şantaj kaseti dava
»  Başbakan'a Yeni Başmüşavir!
»   Flaş O Hakimler Açığa Alındı
»  ODTÜ'yü Karıştıran İptal!
»  Demirtaştan Şok Gökçek İddiası!
»  Flaş.. Tahliye Kavgası Sürüyor
»  Çalışma Hayatında Yeni Dönem!
»  HSYK'dan o hakimler için jet toplantı
»  Cemaat,Parti Kurmaktan Niye Vazgeçti!
»  Bunlar Seçim Sonuçlarını Tanımazlar
»  Bahçeli,Almanya'da gurbetçilere seslendi
»  Ünlü İş Adamı Ölümden Döndü!
»  KKTC'nin Yeni Lideri Mustafa Akıncı
»  Sen Ayda 15 BinTL Alırken...
»  Nepal'de Ölü Sayısı Bin 900'ü aştı!
»  Her Şeyi Gözler Önüne Seren Anket
»  4 Parti 25 Vekili Adayını Değiştirdi!
»  ''Kimse Tahliyeyi Engeleyemez''
»  Tahliye Karmaşası!
»  Gökçek'ten 'Parsel Parsel Sattı' Yanıtı
»  Hidayet Karaca ve Polislere Tahliye
»  Havada dehşet Anları!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.