20'Sİ POLİS DEV RÜŞVET OPERASYONU

31 Temmuz 2010 Cumartesi  00:10

İstanbul’da düzenlenen bir operasyonda servis minibüslerinin denetimlerinde rüşvet alarak yolsuzluk yaptıkları öne sürülen 20 polis ve personel taşımacılığı yapan şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 75 kişi gözaltına alındı.

Büyük alışveriş merkezlerinin personel taşıma ihalelerine giren şirketin ihaleye girmek isteyen diğer şirketleri tehdit ettiği ortaya çıkarken çetenin tehdit edilen başka bir servis şirketinin yöneticisinin polise ihbarıyla açığa çıktığı kaydedildi. Tehdit ihbarı üzerine soruşturma başlatan polis, çeteyi teknik takibe aldığında ise rüşvet skandalını ortaya çıkardı. Çete üyelerinin konuşmalarını dinleyen polis, eksik belgelerle çalışan şirketin servis güzergahlarındaki trafik polislerine rüşvet verdiklerini tespit etti. Bunun üzerine başlatılan operasyonda aralarında Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir komiser olmak üzere 20 polis gözaltına alındı. Operasyonda aralarında şirketin sahibi A.R.K’nin de bulunduğu 55 şirket personeli de yakalandı.

Şirketin, servis ihalelere girerken diğer taşımacılık şirketi sahiplerini tehdit ettiği ve zaman zaman da rakip şirket üyelirinin yollarını keserek dayak attığı öğrenildi. Çete üyelerinin kendi aralarındaki konuşmalarda ise trafik polislerine günde 50-100 TL arasında rüşvet verdiklerini anlattıkları belirtildi.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/20-Sİ-POLİS-DEV-RÜŞVET-OPERASYONU/130486