BDP'DE, PKK'LI ADAY SIKINTISI

13 Mart 2011 Pazar  11:06

cezaevindeki adaylar arasında bulunan KCK davasından yargılanan Ramazan Morkoç ve Ali Oruç‘un daha önce PKK davasından 20 yıl hapiste kaldığı belirtildi. Morkoç ve Oruç’un hukuki durumları önünde bir engel olmaması halinde adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. 
Kadın kotası çerçevesinde 14-15 arasında kadın aday gösterecek olan BDP, en az 12 kadın milletvekili hedefliyor. Bu arada, aday olması konusunda eski DEP milletvekili Leyla Zana, BDP tarafından ikna edilmeye çalışılıyor.
BDP’nin Tunceli’de de bölgede sevilen sanatçılardan Ferhat Tunç’u aday göstermeye hazırlandığı öğrenildi.
Bu arada BDP’nin 25 kişilik aday belirleme komisyonu, 20 milletvekilinin yarısını aday göstermeme kararı aldı.  Bu isimlerden bazılarına seçilemeyecekleri yerlerden adaylık teklif edildiği, milletvekillerinin de bu öneriyi kabul etmedikleri öğrenildi.13 MART 2011/NAMIK DURUKAN/MİLLİYET



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/BDP-DE-PKK-LI-ADAY-SIKINTISI/142662