3 Mayıs 2011 Salı 20:45
Milliyet binasındaki törene, Doğan Gazetecilik Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, başta olmak üzere Milliyet ve Vatan çalışanları ile Demirören ve Karancan aileleri katıldı.
ONCA BASKIYA RAĞMEN
Törenin açılışını Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptı. Babasının Milliyet'i aldığı tarihte henüz 6 yaşında olduğunu belirten Boyner, "Milliyet'e büyüdüm. Milliyet'i hep çok sevdim. Şimdi onu en az bizim kadar sevecek ve değer verecek insanlara devrediyoruz. Milliyet ve Vatan'ı artık okur olarak takip edeceğim ve daha rahat eleştireceğim" dedi.
Sahneye alkışlarla çıkan Aydın Doğan uzun ve duygusal bir konuşma yaptı. Milliyet'i aldığı dönemlerde yaşadığı onca baskıya ve tehdite rağmen gazetein çizgisini hep koruduğunu söyledi. Erdoğan Demirören ile 52 yıl önce dükkanlarının karşı karşıya olduğunu ve dostluklarını çok eskiye dayandığını belirten Doğan, Ali Karacan'ın gazeteye talip olduğunda kendisine "Sana gerekli kolaylığı sağlayacağım. Gazeteyi kimin alacağı benim için çok önemli" dediğini belirterek şöyle konuştu:
AYDIN DOĞAN HELALLİK İSTEDİ
"Bugün benim için zor ve hüzünlü bir gün. Dile kolay, 32 yıl... Babıali'ye girdiğimde 43 yaşında genç bir medya patronuydum. Gazete nedir, gazetecilik nedir, gazeteciler nasıl insanlardır burada, Milliyet'e öğrendim. Bana ' Babıaiı sermaye mezarlığıdır' demişlerdi. Allah'a şükür bu sözü haksız çıkardım. İyi gibi gazete almıştım. Onu daha iyi yerlere taşıdım. Kim ne derse desin. Bilerek isteyerek kimsenin hakkını yemedim, gazeteciliği kurallarına uyarak yapmaya gayret ettim. Gazeteciler egosu yüksek, zor insanlardır ama çok da özverilidirler. Layıkıyla yapıldığında dünyanın en şerefli mesleğidir gazetecilik. Vatan gibi Milliyet gibi iki önemli markayı bugün içim rahat olarak devrediyorum. Çünkü bizim verdiğimiz değeri yeni sahiplerinin vereceğinden eminim. Bu iki gazete yollarına daha da büyüyerek devam edecektir" dedi.
Doğan, konuşmasının sonunda gazete çalışanlarına "Ben hakkı size helal ediyorum. Sizden de helallik istiyorum" demesi üzerine salondan yoğun alkış aldı.
GAZETELERİ BÜYÜTECEĞİZ
Daha sonra kürsüye çıkan Milliyet ve Vatan'ın yeni sahiplerinden Erdoğan Demirören, bu işe iki değerli markayı daha da büyütmek için girdiklerini belirterek, " Aydın Doğan'ın adı Ercüment Karacan, Ali Naci Karacan ve Abdi İpekçi ile birlikte tarihe yazılacaktır. Gazeteciliğe yabancı değilim. Bütün gazete patronları da dostum.
Gazetelerle büyümeyeceğiz, gazeteleri büyüteceğiz sözünü size vermek istiyorum" dedi.
SEVGİLİME KAVUŞMUŞ GİBİYİM
Ali Karacan ise konuşmasına; "Sevgili Doğan Ailesi, Sevgili Demirören Ailesi ve Ailem" diye başlayarak, " 30 yıllık hayalim gerçek oldu. Sevgilime kavuşmuş gibiyim. Teklifimizi kısa sürede kabul eden Demirören ailesine teşekkür ediyorum" dedi. Törenin sonunda aile yakınlarıyla kucaklaşan Karacan'ın mutluluktan ağladığı görüldü.
3 MAYIS 2011/VATAN