GIDA SKANDALI, 2 BİN KİŞİ TUTUKLANDI

5 Ağustos 2011 Cuma  20:50

Medyaya yansıyan haberlere göre Çin polisi gıdaya yasaklanmış katkı maddelerinin eklendiği belirlenen bir dizi yeraltı işletmesine baskınlar düzenledi. Operasyonlar, Nisan ayında eti daha kırmızı göstererek yüksek fiyata satmak için boyaya benzer katkı maddeleri eklendiği iddiaları üzerine başlamıştı. Başlatılan soruşturmada ülke çapında altı milyona yakın iş yerinde arama yapıldı.

Çin Gıda Güvenliği Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, başlattıkları operasyon ve araştırmanın süreceğini, yasaları çiğnediği belirlenen kişilerin sert bir şekilde cezalandırılacağını duyurdu.

Ülkede gıda güvenliği standartlarıyla ilgili sorunlar, son yıllarda tüketicilerin güvenini ciddi şekilde sarsmıştı. En büyük güvensizlik yaratan sektör ise süt ürünleri sektörü olmuştu. Çinli yetkililer 2008 yılında altı bebeğin ölümüne ve 300 bin çocuğun hastalanmasına yol açan sütte melamin bulmuştu. Skandalın ardından ülkede üreticiler için katı yasalar çıkartılmıştı.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/GIDA-SKANDALI-2-BİN-KİŞİ-TUTUKLANDI/148377