![]() |
Yaşar Nuri Öztürk, Van'daki deprem faciasının ardından yıkılan binaları yapan müteahhitlere beddua etti.
"Saba Tümer ile Bugün" programına konuk olan Öztürk, "Allah, bunların ahirette cezasını verecek ama Dünya'da da verir inşallah! Allah bunların iki yakasını bir araya getirmesin." dedi.
"İnsanların hukukuna tecavüz edenler ölmez onlar geberirler. Ölmek insan gibi yaşayanların hakkıdır... Bir yandan ağzı gözü yamulmuş konuşacak hali yok, oturup kalkarken birinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Öbür yandan hala 'kimi kazıklayıp bankadaki hesabımı biraz daha artırırım' diye düşünüyor. Allah belanı versin senin" sözlerine Saba Tümer "Selamun Kavlen" şeklinde yanıt verince, Öztürk "Selamun Kavlen'i yok, peygamber yapmış ben mi esirgeyeceğim?" dedi.
BÜLENT ARINÇ'IN SİSTEMİNİ KULLANIYORUM
Kur'an'da da bedduaların olduğunu, hatta Kur'an'a göre zulme uğrayanların 'sövebileceğini' dile getiren Yaşar Nuri Öztürk, bazı insanların kendisini ayıpladığını ifade ederek "hakkımı kullanıyorum" dedi ve ekledi:
Çoğu hakkımı da kullanmıyorum, Bülent Arınç'ın sistemi ile mukavele ediyorum. Muhteşem bir sistemdir o. Arşimet'in formülleri kadar önemlidir onun formülü: 'Şeyinin şeyini şey ettiğim'. Ben bunu kullanarak rahatlıyorum.