CASUS UÇAK RESTLEŞMESİ!

13 Aralık 2011 Salı  08:19

Obama, Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Size gizli istihbarat konularıyla ilgili açıklama yapamam. Uçağın geri verilmesini istedik. İranlıların nasıl cevap vereceğini göreceğiz” dedi.
 
RQ-170 SENTINEL İRAN'IN ELİNDE / FOTO GALERİ
 
Clinton ise “İran’ın bugüne dek sergilediği tavırlar nedeniyle taleplerine olumlu bir yanıt almayı beklemediklerini” söyledi. Savunma Bakanı Leon Panetta ise İran’ın casus uçağı geri vereceğini beklemediğini, ancak talepte bulunmalarının önemli olduğunu söyledi.
 
Clinton, “Diplomatik bir yaklaşıma yönelik tabii ki güçlü bir inanç duyuyoruz. İranlıların diyalog kurduğunu görmek istiyoruz ve son 3 yılı aşkın sürede bu diyaloğu sağlamak için uğraştık. Bu girişimler etkili sonuç vermedi,  ancak pes etmiyoruz” dedi.
 
ABD'NİN İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI / FOTO ANALİZ
 
“GERİ VERMEYECEĞİZ”
İran televizyonları, Pazar günü ele geçirilen Sentinel casus uçağın görüntülerini yayımlamıştı. Aynı gün açıklamada bulunan Orgeneral Hüseyin Salami, İran hava sahasının ihlal edilmesinin “düşmanca bir eylem” olduğunu belirtmiş ve “büyük bir karşılık görebileceği” uyarısında bulunmuştu.

Devrim Muhafızları'nın Başkan Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Selami.

 
Orgeneral Salami, “Gizli ve önemli istihbarat elde etmek amacıyla bir ülkenin ulusal güvenliğine yönelik eylemde bulunan tarafa, kullandığı saldırganlık sembolü geri verilmez” ifadesini kullanmıştı.
 
TAKLİDİ ÜRETİLECEK
İran, General Salami’nin açıklamalarından bir gün sonra RQ-170 Sentinel uçağının benzerini üreteceklerini açıkladı.
 
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Perviz Sururi, uçağın “şifrelerini çözmek üzere olduklarını ve bundan sonraki aşamanın uçağın üretimi(HÜRRİYET)



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/CASUS-UÇAK-RESTLEŞMESİ/153844