LİSE ÖĞRENCİLERİNİN AVRUPA HEYECANI

24 Ocak 2012 Salı  14:42

- Etlik Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi(FKMAL) öğretmen ve öğrencileri Avrupa Birliği projeleri kapsamında Macaristan’a gitmek için gün sayıyor. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme (Comenius) Programları kapsamında hazırlanan “National Parks of Europe” (Avrupa’da Milli Parklar) konulu projeyi uygulamaya geçirmek için ilk olarak Polonya giden öğretmen ve öğrenciler şimdi de Macaristan’a gitmeye hazırlanıyor. Projenin ikinci toplantısı Macaristan’ın Budapeşte kentinde 8–12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında FKMAL’den 4 öğretmen ve 3 öğrenci yurtdışına giderek orada temaslarda bulunacak. Heyet toplantının yanı sıra incelemelerde de bulunacak ve Proje aracılığıyla farklı kültürlerle bir araya gelecek.
MİLLİ PARKLARIMIZ TANITILIYOR
Proje kapsamında Polonya’daki toplantılarda Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nın anlatıldığını ifade eden Edebiyat Öğretmeni Ali Demir, Macaristan’da ise “Milli Parkların Doğal Kullanım Alanları ve Kuralları” konulu bir sunu yapacaklarını söyledi.
 
 YOLCULUK İÇİN SAYIYORLAR
Macaristan’da bir araya gelecek proje ortakları ülkelere sunum yapacak olan FKMAL ekibi
Son hazırlıkları gözden geçirdi.
 
 POLONYAÜ ZİYARETİ
Ayrıca Polonya ziyaretine Okul Müdürü Hamit Yalçın, İngilizce Öğretmeni Nigar Demiröz, Edebiyat Öğretmeni Ali Demir ve Biyoloji Öğretmeni Gökçen Erdoğan’la birlikte 11- B sınıfından Mert Avcı ve 10-A sınıfından Melike Uysal’ın katıldığı da öğrenildi.
 
 



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/LİSE-ÖĞRENCİLERİNİN-AVRUPA-HEYECANI/155768