SURİYE UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDİLSİN

31 Ağustos 2012 Cuma  01:07

Parlamento Başkanı Salim ed-Dekbasi, Kahire’deki Arap Birliği binasında  düzenlediği basın toplantısında, bölgesel ve uluslararası güçleri Suriye halkını  kurtarmak için acil önlemler almaya, Suriye’de uçuşa yasak hava sahası ilan  edilmesine ve sığınmacıların geçişini kolaylaştırmak için güvenli noktalar  oluşturmaya çağırdı.
         Dekbasi, ayrıca Suriye Ulusal Konseyi’nin halkın meşru temsilcisi olarak  tanınması ve Özgür Suriye Ordusu’nun her alanda desteklenmesi gerektiğini ifade  ederek, Rusya ve Çin parlamentolarından da Suriye’de meşruiyetini kaybetmiş  rejime lojistik destek vermeyi bırakmaları için hükümetlerine baskı yapmasını  istendi.  Suriye’de yaşananların insanlık suçu olduğu ve Uluslararası Ceza  Mahkemesi’ne sevk edilmesi gerektiğini vurgulayan Dekbası, Suriyeli yetkililerin  cezalandırılması ve ”Savaş suçlusu” olarak tanımlanmaları talebini yineledi.
         Salim ed-Dekbasi, Türkiye, Irak, Ürdün ve Lübnan hükümetlerine Suriyeli  sığınmacılara kapılarını açtıkları için teşekkür ederken, İran’ın Suriye rejimini  destekleyen tavrını kınadı

kaynak: milliyet



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/SURİYE-UÇUŞA-YASAK-BÖLGE-İLAN-EDİLSİN/164466