KANDİL'İN GÖZÜ DEVLETİN ATACAĞI ADIMDA

4 Ocak 2013 Cuma  16:08

Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, “Bu görüşme ve diyalogların Kürt sorununda bir çözüm sürecine dönüşüp dönüşmeyeceği ancak önümüzdeki günlerde anlaşılacaktır. Şimdilik bir istişare durumundan söz edilebilir. Yeni bir süreç için daha fazla veriye ihtiyaç vardır" dedi. "Devletin İmralı'dan işe başlaması çok doğru bir tutumdur. Ama öyle bir kamuoyu yaratılıyor ki, sanki top İmralı’ya atıldı ve oradan gelecek cevaba göre her şey hallolacak. Burada önemli olan önce devletin ne yapacağıdır" diyen Karayılan, "Hem Oslo-İmralı sürecinde, hem de şimdi devletin bizden istenen şey silah bırakmak değil, silahlı güçlerimizin Türkiye sınırlarının dışına çıkarılmasıdır" dedi.

Abdullah Öcalan’la Kasım ayından bu yana görüşmelerin olduğunu söyleyen  Karayılan, çözüm sürecinin gelişebilmesi için pratik adımlar atılmasını gerektiğini vurgulayarak “çok büyük ciddiyete ve sorumluluğa ihtiyaç var. Tekrardan birtakım hesaplar çerçevesinde oyalama taktikleri geliştirerek Kürt sorununun çözümünü değil de PKK’nin çözülmesini hedeflemeye dönük amaçlar güden politikalar geliştirilirse yazık edilmiş olur” dedi.

Öcalan ile yapılan görüşmeleri Fırat Haber Ajansı’na değerlendiren Karayılan “Bu görüşme ve diyalogların Kürt sorununda bir çözüm sürecine dönüşüp dönüşmeyeceği ancak önümüzdeki günlerde anlaşılacaktır” diye konuştu.

HABERİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE...

http://t24.com.tr/haber/kck-yurutme-konseyi-baskani-murat-karayilan-simdilik-bir-istisare-durumu-var/221001



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/KANDİL-İN-GÖZÜ-DEVLETİN-ATACAĞI-ADIMDA/168269