![]() |
TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, Başbakan Erdoğan'ın hedefinde MHP ve Devlet Bahçeli olduğunu öne sürerek, "Başbakan'da panik atak devam etmektedir. Başbakan'a teşhis konmuştur. MHP korkusu paçalarını tutuşturmuş durumdadır. Onun için de, dünkü grup toplantısında sürekli MHP'yi eleştirmektedir. Başbakan'ın gündeminde bebek katili yoktur; gündeminde MHP vardır. Başbakan, müflis tüccar gibi iflasını istemiştir. Başbakan aciz vesikası edinmiştir. Başbakan'ın elinde iki vesika vardır: Biri aciz vesikası ve müflis tüccar vesikası" dedi. -"KÜLLİYEN YALAN"- Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin "külliyen yalan" diyerek niteleyen Vural, o dönemde hükümet ile Öcalan arasında hiçbir pazarlığın ve müzakerenin olmadığının altını çizdi. Vural, Öcalan'ın "Türk milletinin izindeyim" noktasından "PKK'nın izindeyim" noktasına geldiğini vurgulayarak "Dün yapılan şerefli mücadeleyi karalamaya hakkın da yok, haddin de yoktur. Senin yaptığın bu kirli pazarlıklara şehitlerimizi, gazilerimizi, yürütülen mücadeleyi alet edemezsin" dedi.
Erdoğan’ın MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu 1999 yılında Öcalan ile görüşmelerin olduğu yönündeki sözlerinin gerçek olmadığını belirten Vural, şunları söyledi:
"Başbakan milletin balık hafızalı olduğunu düşünüyor. Bu, artık çıkmaz sokağa girdiğini gösteriyor. İftiralar atıyor. Kendisi imam hatipten mezun, herhalde dersleri kaytarmış ki iftira hatibi olmuş. Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terörle mücadelesini kazanmıştır. Sen, geldiğimiz bu noktada Türkiye’nin terörle mücadelesini görmeyecek kadar PKK'ya teslim olmuşsun. Dün Öcalan ‘Memleketin hizmetindeyiz’ diyerek teslimiyet içerisindeydi, bugün terörist başı devletle aynı tartıya çıkacak konuma getirilmiştir."
Vural, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin "AKP, taktik adımlarla AKP, BDP ve PKK anayasasını bu millete zorla dayatmak istemektedir. İmralı’da, Oslo’da yapılan pazarlık Meclis’te AKP ve CHP tarafından yürütülmek istenmektedir. Bunlar minareyi çalmışlar kılıf arıyorlar, o kılıfı bir türlü oluşturamadılar. Karınlarından konuşmasınlar" derken, milletvekilleri için yapılan yeni düzenlemeye yönelik bir soruya da "Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok" cevabını verdi. Gazetecilerin ısrarlı ne anlamda söylediğine yönelik sorularını Vural, "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" atasözüyle açıkladı.(ANKA)