![]() |
Balbay, yeni yasama yılının ilk gününde milletvekillerine ve parlamento muhabirlerine birer mektup ve “Savunma” adlı kitabını gönderdi.
Balbay milletvekillerine yazdığı mektupta, yeni yasama yılının sorunlar değil, çözümler üretmesini diledi.
“Yeni yasama yılının ana gündem maddesi barış” diyen Balbay, “Bu konuda iki cümlem var. Önce Meclis’in içinde barış. Tüm Türkiye için barış” ifadesini kullandı.
Seçilmiş 7 milletvekilinin görevinin başında olamamasının yargıdan önce Meclis’in konusu olduğunu düşündüğünü belirten Balbay, “İç barış için gerekli olduğu düşünülen her adımın da salt bölgesel değil tüm ülkesel kapsamda atılmasının kaçınılmaz olduğunu paylaşmak isterim. Yeni yasama yılını bu beklentilerle kutlar, saygılar sunarım” dedi. (ANKA)