![]() |
Meclis Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşmak için kürsüye gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Sayın Bakanım, bizi o kadar gaza alıştırdınız ki bundan sonra rica ediyoruz sular da gazlı olsun" dedi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da Tan'a soda gönderdi.
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, İçişleri Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor.
-GAZLI SU İSTEDİ-
İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kürsüdeki bardağı işaret ederek, "Biraz önce su değiştirildi, Sayın Bakanım, bizi o kadar gaza alıştırdınız ki bundan sonra rica ediyoruz sular da gazlı olsun. Efendim gazlı su olsun daha iyi olur. Sayın Meclis Başkanı'ndan rica edelim" dedi.
Sadık Yakut da, "Dikkate alınacak" derken bir kavası çağırdı.
Ardından kavas tarafından Tan'a soda getirildi. Yakut da, "İsteğiniz üzerine gazlı su gönderilmiştir" dedi. Tan teşekkür ederken İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Soda gönderdim" dedi. Tan da, "Sayın Bakanım bu da diğer bize attığınız gazlar gibi sahte olmasın. İnşallah gerçeğidir" diye konuştu. Yakut da, "Başkanlık gönderdi" dedi.
-TAN SUYU İÇTİ VE "İNŞALLAH ŞİFA OLUR" DEDİ-
Konuşmasını bitirdikten sonra yerine oturan Tan, BDP sıralarından gelen hatırlatmalar üzerine kürsüdeki suyu aldı ve "Gazlı suyu da getireyim, beraber içelim, inşallah şifa olur" diyerek yerine oturunca içti. ANKA'ya konuşan Tan, "Soda geldi ama tadı iyi değildi, gazı kaçmıştı" dedi.
Bu arada Tan konuşması sırasında fişleme konusuna değinerek, "Niye millet bu kadar takip ediliyor. Öyle bir noktaya geldik ki telefonda eşim aradığı vakit, eğer biraz kızgınsan bir şey söyleyeceksen devletin kayıtlarına girmesin, gelip evde konuşalım, o da cevap veriyor, evde de konuşsak ortam dinlemesine girecek" dedi.