![]() |
Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr
TBMM yeni ek hizmet binasına yapılan ve Türkiye’de simge olarak gösterilen resim de Atatürk’e yer verilmeyişine CHP Ankara Milletvekillerinden tepki gecikmedi.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yapılan kolajda Atatürk’ün yer almamasına isyan ederken, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’da, “Kasap dükkanı tablosu olmuş” sözleri ile eleştirdi.
TBMM yeni ek binası daha önce bir çok olumsuz haber ile gündeme gelmiş ve basında, kamera sistemi ihalesi 3.2 milyon liraya deneyimsiz bir firmaya verildiği, Bir başka ihalede de firmanın 10 kat fazla fiyat verdiği ortaya çıktığı ile ilgili haberlerle gündeme gelmişti.
Eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, meclis ek hizmet binasının 2013 Temmuz ayında bitirileceğini, 800 günde hizmete açılacağını ifade etmesine rağmen açılamaması basında yer almış ve eleştirilmişti.
Meclis yönetimi milletvekillerinin yeni ek binadaki çalışma odalarına kura çekilerek, 25 mart – 5 nisan 2014 tarihleri arasında taşınacaklarını bildirdiler. Milletvekilleri ve meclis çalışanlarının yemekhanelerin bulunduğu bölümde yer alan Türkiye’nin sembolleri haline gelmiş kişilerin, kültür ve tabiat varlıklarının yer aldığı resim kolajında Atatürk’e ve Anıtkabir’e yer verilmedi.
Büyük boy resim kolajının içinde, Nemrut heykeli, Hacivat Karagöz, Aşık Veysel, Nasrettin Hoca, Denizli Horozu gibi simgelere yer verilirken, Atatürk’e yer verilmeyişi dikkat çekti.
CHP Ankara Milletvekilleri konuyu SÖZCÜ‘ye şöyle değerlendirdiler.
“ATATÜRK’ÜN RESMİNİN OLMAMASINA İSYAN EDİYORUM”
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bu mecliste, ülkemizin tanıtımı için yapılmış olan bu kolajda, Atatürk ün resminin olmamasına isyan ediyorum. Şunu iyi bilsinler ki Atatürk’ü bu ulusun ne hafızasından, ne de yüreğinden kazıyamayacaklar. Bir kez daha Atatürk’le ve cumhuriyet devrimleri ile derdi olan, AKP zihniyetini görmüş olduk” sözleri ile tepkisini dile getirdi.
” KASAP DÜKKANI TABLOSU OLMUŞ”
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Atatürk’ün kolajda olmayışını büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, ” Bu tabloda önceliğin cumhuriyet tarihi olması gerekirdi, daha anlamlı bir pano olmasını dilerdim. Burada iyi bir kompozisyon oluşturulamamıştır. Hiç sanat yönü, estetik yönü olmayan Cumhuriyet dönemini yansıtmayan kasap dükkanı tablosu olmuş. TBMM aynı zamanda sanat eserleri ile de örnek olması gereken bir kurumdur. Belirli ögeleri bu kolaja serpiştirerek, sanat yönü estetik yönü olan bir kompozisyon oluşturamamışlar. Aslında bir meclis tarihi bile daha güzel bir kompozisyon olabilirdi.” sözleriyle eleştird