![]() |
Görevini 28 Ağustos’ta, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde galip gelecek adaya devredecek olan Cumhurbaşkanı Gül, veda ziyaretlerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret ederek başladı. GÜL'ÜN VEDA ZİYARETLERİNDE İKİNCİ DURAĞI ERDOĞAN OLDU Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin dolmasına 24 gün kala veda ziyaretlerine başladı. Cumhurbaşkanı Gül, bugün ikinci ziyaretini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaptı. (ANKA)
Cumhurbaşkanı Gül’ü Meclis’in kapısında TBMM Başkanı Çiçek karşıladı. Gül’ün ziyareti için TBMM girişinde resmi tören düzenlenirken, Gül kendisini bekleyen tören kıtasını selamladı. Gül daha sonra TBMM Başkanı Çiçek’in makamına geçti. Gül ve Çiçek burada gazetecilere kısa bir süre görüntü verdikten sonra görüşmelerine basına kapalı olarak devam etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.
Görev süresi 28 Ağustos’ta dolacak olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün veda ziyaretlerine başladı. İlk olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret eden Gül, ardından Başbakanlık Merkez Bina’ya geçti. Burada kendisini Başbakan Erdoğan kapıda karşılarken, Erdoğan ve Gül gazetecilere Başbakanlık merdivenlerinde el sıkışarak poz verdi. Karşılama törenin ardından Merkez Bina’ya giren Erdoğan ve Gül, basına kapalı olarak yaklaşık 45 dakika görüştü.
Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’ü makam aracına kadar uğurlarken, Gül Erdoğan ile tokalaştıktan sonra makam aracına bindi. Gül makam aracı hareket etmeden önce, camı açarak Başbakan Erdoğan’ı ve basın mensuplarına el salladı.