![]() |
ANKARA (ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın 1 Kasım seçimi öncesinde "tarafsızlığını yitirdiği" gerekçesiyle görevden alınması için Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’na başvurmuştu. AKP ve MHP'li RTÜK üyelerinin oylarıyla TRT Genel Müdürü hakkında görüşme gündeme alınamamıştı.
RTÜK’ün TRT kararını eleştiren Gök, ANKA’ya yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“RTÜK’te MHP’li üyelerin AKP ile her zaman yan yana beraber davranmaları fevkalade düşündürücüdür.
‘TRT’den hesap soracağını’ ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu sözü karşısında MHP’li üyelerin AKP’ye RTÜK’te her zaman can simidi gibi sarılmaları MHP’nin AKP karşısındaki muhalefetinin göstermelik olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
-“MHP, AKP’NİN DÜMEN SUYUNDADIR”-
MHP ne yapmak istediğini söylemleriyle değil işte böyle somut bir olayda göstermek durumundaydı. Ancak anlaşılıyor ki MHP, AKP’nin dümen suyundadır ve bundan vazgeçmeyecektir.
MHP’nin AKP’ye karşı ‘muhalefet ediyorum’ görüntüsü hiç de gerçekçi değildir, bu bir kez daha ortaya çıkmıştır.”