Rtük'ten 7 Kanala CHP Cezası

17 Haziran 2016 Cuma  00:38

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması esnasında izleyiciler, Erdoğan'a hakaret içerdiğ iddia edilen   slogan atmıştı.

Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla verdiği dava dilekçede ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan kamu davası açılmasını talep etmişti.

Partinin grup başkanvekilleri tarafında yapılan yazılı açıklamada, atılan sloganların saptırıldığı ve başka bir mecraya çekilmek istendiği belirtilmişti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun atılan sloganı eliyle durdurduğu ve müsaade etmediği kaydedilmişti.

Açıklamaya şöyle devam edilmişti: “Atılan sloganın AKP’ye oy vermiş kıymetli yurttaşlarımıza yönelik olmadığı; sadece ve sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na 20 Mayıs 2016 günü katıldığı şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıya yönelik olduğu da aşikardır.”
Yedi kanala ceza

Toplantıyı yayınlayan Can Erzincan, Habertürk, NTV, Ulusal, CNN Türk, Bengütürk ve Halk Tv kanallarına oy çokluğuyla idari para cezası verildi. Halk TV'ye verilen cezanın 13 bin TL olduğu öğrenildi
 

 
 



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Rtük-ten-7-Kanala-CHP-Cezası/200698