Fetö'cü Gazeteciye ABD'de Büyük Tepki

4 Mayıs 2017 Perşembe  18:44

Gazetenin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan Bilici, Ohio eyaletinin Dayton kentindeki Sinclair Yüksekokulu ve James M. Cox İnovasyon Merkezi'nde “Basın Özgürlüğü ve Demokrasi” konulu iki konferans düzenledi.     

Sinclair Yüksekokulu'nda Wright Eyalet Üniversitesi ve "Dayton Daily News" gazetesi işbirliğiyle düzenlenen programa yaklaşık 15 öğrenci katıldı. Bilici salona iki korumayla geldi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Bilici’ye tepki göstermek için konferansa katılan Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov ise program öncesinde salondakilere 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve FETÖ’yü anlatan kitapçıklar dağıttı.     
Bilici, konferansın soru cevap bölümünde, Türk vatandaşı olmadığını, Türkiye'de yaşananlara tarafsız bir bakış açısıyla tepki gösterdiğini vurgulayan Şahbandarov’un FETÖ hakkındaki sorularına cevap vermekte zorlandı. Organizatörle ise Şahbandarov'a “basın özgürlüğü” konusu dışında soru sorması halinde salondan çıkarılacağı tehdidinde bulundu. AA'nın haberine göre Şahbandarov, Bilici'nin korumaları tarafından da tehdit edildi.     

HABERİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

http://www.hurriyet.com.tr/bos-salona-konferans-verdi-gergin-anlar-40447276



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Fetö-cü-Gazeteciye-ABD-de-Büyük-Tepki/207272