İstanbul'a son 67 kilometre!

5 Temmuz 2017 Çarşamba  09:56

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü" yirmi birinci gününe girdi. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek 353 kilometre yol katedildi.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur” dedi.

.Bugünün Başbağlar Katliamı'nın yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından birisi oldu. Başbağlar'da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım. Anmaya her yıl milletvekili arkadaşlarımız giderdi. Bu yıl il başkanımız ve bir grup partili arkadaşımız gidecek. Muhtar Bey'e bunu ifade ettim. Anlayışla karşıladı. Biz yine Başbağlar Köyü'ne bütün mukimlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Umarız Türkiye bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmaz." diye konuştu."Yürüyüşü Adalet Yürüyüşü olarak adlandırdık, adaletin önemini vatandaşlara anlatmak istedik" diyen Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulunun son kararnamesini de değerlendirdi.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/-İstanbul-a-son-67-kilometre/208312