'İmamoğlu Özel’in Çıkışından Rahatsız!

19 Kasım 2025 Çarşamba  09:03

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Ben bundan sonra siyasi mücadeleyi seninle sandıkta yapmaya varım” sözünün, partinin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu rahatsız ettiği iddiasını yazdı. “Aralarında çekişme başlamış” iddiasında bulunan Selvi, İmamoğlu’nun “Milletin, önseçimle üyelerin, partililerin ve parti yöneticilerinin teveccühleri ile adaylaştım. Asla vazgeçmem” dediğini iddia ediyor.

Özgür Özel’in ekibinin bir süredir Ekrem İmamoğlu’nun neden cumhurbaşkanı adayı olamayacağı, olmasının mümkün olmadığı tezini işlediğini değerlendiren Selvi, şunları kaydetti:

“Üç gerekçeyi ileri sürüyorlar.

1- İmamoğlu, örgüt lideri olarak 2 bin 430 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu davalar sonuçlanmayacak. Bu durumda cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değil.

2- İmamoğlu’nun diploması iptal edildi. Adaylık müracaatı dahi yapamaz.

3- İmamoğlu hakkında istinafta bekleyen ahmak davası var. YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstinaf onadığı taktirde siyasi yasak gelecek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/-İmamoğlu-Özel’in-Çıkışından-Rahatsız/259416