CHP’li Başarır Kürsüye Pideyle Çıktı

4 Şubat 2026 Çarşamba  19:19

RAMAZAN ÖNCESİ PİDE HESABI
Ramazanın yaklaştığına işaret eden Başarır, elindeki pideyi göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Milyonlarca insanımız oruç tutacak, iftar açacak, sahura kalkacak. Bu pide 25 lira. 4 kişilik emekli bir aile iftarda ve sahurda 3 tane bu pideyi tüketmek zorunda. 75 lira, yani Ramazan boyunca 2 bin 250 lira bu pideye para verecek. Ne yapacak Bakan? Simitte yaptığı gibi herhalde bunları 3'e değil bu sefer 4'e bölecek. Belki emekli ancak alabilir.

Verdikleri bin lira ek zam Ramazan ayındaki emeklinin pide masrafını karşılamıyor. Biz bu gerçekleri konuştuğumuz zaman 'Gabar'da petrol bulduk, Karadeniz'de gaz bulduk...' Güzel, güzel ama emeklinin, işçinin beslenme ve barınma sorunlarını çözebiliyor mu? Kasım, Aralık'taki düşük enflasyon maaşları düşürdü. Peki, neyi arttırdı arkadaşlar?

Bu ayki enflasyondan dolayı konut artışı yüzde 33,98 oldu. Muğla'da 33 bin lira, İstanbul'da 32 bin lira, Ankara-İzmir'de 28 bin lira, Tunceli'de 25 bin lira, Antalya'da 24 bin lira kira ortalamaları. Ya soruyorum Sayın Bakan Mehmet Şimşek: Sen ne iş yapıyorsun? Eğer bir devlet, bir iktidar halkının barınma ve beslenme sorunlarını çözemiyorsa o iktidarın miladı dolmuştur. İşte ortada; emekli bir aylık maaşıyla illeri saydım bir aylık kirasını ödeyemiyor, asgari ücreti de öderse cebinde 3 bin lira kalıyor.

Bundan utanmayan Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili bu ay açıklarken olumsuz 'hava koşulları...' Şükürler olsun bugün Ankara'da hava iyi, herhalde enflasyon bugün düştü… Dalga mı geçiyorsun sen insanlarla? İsviçre'de eksi 10 derece, enflasyon yüzde 1 bile değil. Oranın bakanı 'havalar soğuk, enflasyon yükseliyor demiyor' Mehmet Şimşek. Ama senin yarattığın bir avuç zengin o İsviçre'de kayak yapıyor şu anda.

Asıl sokakta, inşaatta, depoda çalışan, pazarda sebze meyve toplayan emekli soğukta tir tir titriyor. Ama utanmadan, sıkılmadan 'havalar soğuk...' Adam teflon tava gibi, hiçbir şey yapışmıyor. Sen geldin bu ülkeye, enflasyon oranı aşağı yukarı buydu, bugün de bu. Havaları mı bahane ediyorsun? Olacak iş değil, olacak iş değil… Bu Meclis gerçekleri konuşmak zorundadır, halkın sorunlarını konuşmak zorundadır. Ben Meclise pideyle de gelirim, simitle de gelirim, tavukla da gelirim. Bunlar Türkiye'nin gerçeği. Gabar'da petrol bul, buldun dediğinde 10 lira olan benzin 60 lira olsun. Karadeniz'de doğalgaz bul, o gün 100 lira gelen fatura bugün 2500 lira olsun. Pide 25 lira olsun, verdiğin zamla insanlar günde 2 tane pide alamasın; sonra ne güzel Türkiye."



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/CHP’li-Başarır-Kürsüye-Pideyle-Çıktı/260375