![]() |
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Ramazan ayı etkinlikleri genelgesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, 12 Şubat 2026 tarihinde yayımlanan genelgenin yerinde bir adım olduğunu belirterek destek verdiğini açıkladı ve Ramazan ayına yönelik eğitim ve sosyal faaliyetlerin önemine değindi. BAHÇELİ MEB’İN RAMAZAN GENELGESİNE DESTEK VERDİ Genelgede, öğrencilerin paylaşma bilinci kazanmasına, ihtiyaç sahiplerine yardım etme konusunda farkındalık oluşturulmasına ve dayanışma duygusunun güçlendirilmesine yönelik etkinliklerin planlanmasının yer aldığı aktarıldı. LAİKLİK BİLDİRİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ Bahçeli konuşmasında, “Bu genelgenin neresi yanlıştır” ifadelerini kullandı. TALİBANLAŞMA ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ Konuşmasında, “Türkiye’nin Talibanlaştığına dair en ufak bir emare, en küçük bir delil göreniniz var mıdır” ve “Ramazan ayı etkinliklerine Talibanlaşma ve gericilik diye yaygara koparanlar hakiki manada yobaz değiller midir” ifadelerini kullandı. “ALLAH’A İMAN GERİCİLİKSE, BİZ DE BAL GİBİ GERİCİYİZ" Bahçeli, “Allah’a iman etmek gericilikse biz de bal gibi, buz gibi gericiyiz” ve “Çocuklarımıza Ramazan ayının muteber ahlak ve manasını aktarmak gericilik olarak değerlendiriliyorsa biz de buna sonuna kadar ortağıyız” ifadelerini kullandı. GENELGEYİ DESTEKLEDİĞİNİ YİNELEDİ Bahçeli, “Millî Eğitim Bakanlığının 12 Şubat 2026 tarihinde yayımladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Ramazan ayı etkinlikleri konulu genelgeyi sonuna kadar destekliyorum” dedi.
Bahçeli, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Ramazan ayı etkinlikleri genelgesini desteklediğini ifade etti. Genelgenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlandığını belirten Bahçeli, eğitim sisteminin milli, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen bireyler yetiştirmeyi amaçladığını söyledi.
Bahçeli, akademisyenler, yazarlar, sanatçılar ve çeşitli meslek odası temsilcilerinden oluşan bir grubun yayımladığı “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı bildiriye de değindi. Bildiriye imza atan kişiler arasında bazı sanatçı ve gazetecilerin bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, genelgeye yönelik eleştirilere tepki gösterdi.
Bahçeli, Ramazan ayı etkinliklerine yönelik eleştiriler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de Talibanlaşma iddialarına ilişkin konuşan Bahçeli, bu görüşlere karşı çıktığını belirtti.
Bahçeli, konuşmasının devamında dini değerlerin eğitim sürecindeki yeri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayının manevi anlamının yeni nesillere aktarılmasının önemine değinen Bahçeli, bu konuda yapılan eleştirilere de yanıt verdi.
Konuşmasının sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyi desteklediğini yineleyen Bahçeli, bakanlık yönetimini ve personelini tebrik etti.