Tahran Peş Peşe Bombalandı

1 Mart 2026 Pazar  11:53

Trump'ın 28 Şubat sabahı başlattıklarını duyurduğu ABD-İsrail ortak saldırısında İran'ın dinî lideri Hamaney'in öldürüldüğünü açıklamasının ardından Tahran da Hamaney'in öldürüldüğünü resmen doğruladı.

Hamaney'in ölümünün ardından ülkede 40 günlük yas ilan edildi. İran Devrim Muhafızları, "İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri tarihinin en ağır taarruz operasyonları, Amerikan teröristlerinin işgal altındaki topraklarına ve üslerine doğru kısa süre içinde başlayacaktır" açıklamasını yaptı. Bu açıklamanın Tel Aviv ve çevre ülkelerin ABD üslerinde alarm pozisyonuna geçildi. Gelişmeler devam ederken Trump bu sabah yaptığı açıklamada İran'ın kendilerine saldırmaları halinde daha önce görülmemiş bir şekilde saldıracaklarını duyurdu.

ABD/İsrail- İran saldırısında ikinci gün gelişmeleri:

11.40 | TAHRAN'DA BÜYÜK PATLAMA
İran'ın intikam açıklamalarının ardından Tahran'da büyük bir patlama meydana geldi. Saldırıyı İsrail'in yaptığı öğrenildi.

10.40 | DEVRİM MUHAFIZLARI KOMUTANI BELLİ OLDU
İran'da Devrim Muhafızları Komutanı olarak Ahmed Vahidi atandı.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Tahran-Peş-Peşe-Bombalandı/260708