Altın Son 10 Günün Dibinde!

15 Mayıs 2026 Cuma  08:51

 

Gram altın yüzde 1 düşerek 6726 TL seviyesine indi.

Spot gümüş ise yüzde 3,92 gerileyerek 80,19 dolardan alıcı buluyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD ile İran arasında gerginlik sürerken dünya petrol ticaretinin yüzde 20'sinin gerçekleştiği Hürmüz Boğazı'nın kapalı kalması enerji ve nakliyat fiyatlarının artmasına neden oluyor. Yüksek seyreden enerji fiyatları ise enflasyon korkularını tetikliyor.


Altın son 10 günün dibinde Yükselen petrol fiyatları endişeleri artırdı Gözler Trump-Xi görüşmesinde
ABD Merkez Bankası Fed ise son toplantısında faizi sabit bırakmasına karşın enflasyonla ilgili gelişmelerin izleneceği belirtilmiş ve faiz artırımına gidilebileceği sinyali verilmişti. Altın da Fed'den gelecek olası faiz artırımı beklentileri ile gerileyerek son 10 günün en düşük seviyesini gördü.

ABD enflasyon verileri de faiz artırımı beklentilerini yükseltirken güçlenen dolar endeksi ve ABD tahvil faizleri de altın fiyatlarını destekledi. Altına paralel olarak gümüş de faiz artırımı beklentileri ile yüzde 4'e yakın eridi.

Faiz getirisi olmayan değerli metaller yüksek faiz ortamında güvenli liman cazibesini yitiriyor.

Yatırımcılar ise bugün devam edecek olan ABD Devlet Başkanı Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi arasındaki görüşmelerde. Görüşmelerde ticari ve diplomatik mesajlar öne çıkarken Xi'nin Tayvan konusunda yaptığı uyarı dikkat çekti./ bigpara.hurriyet.

 



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Altın-Son-10-Günün-Dibinde/261681