Kılıçdaroğlu'nun Grup Tonuşmasına Tepki

6 Ağustos 2026 Perşembe  07:58

Mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı’na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, 1009 gün sonra TBMM’de grup toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu’nun grup kürsüsünde yaptığı konuşmanın CHP’de kendilerini ‘üçüncü yolcular’ olarak tanımlayan muhalif kanadı rahatsız ettiği öğrenildi.

"HALK SİZİ GÜVENİLMEZ İLAN EDER"
Birgün’ün haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun, “Bizim parayla pulla arsalarla işimiz yok, Saray şürekâsına açıkça her yerde meydan okuruz” ifadelerine dikkat çeken bir milletvekili, “Birlikte yol yürüdüğünüz arkadaşlarınızı iktidar yargısı önüne atarsanız, halk bunu bir kenara not alır, sizi güvenilmez ilan eder” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, CHP'de "partinin vakit kaybetmeden kurultaya götürülmesi" gerektiğini savunan milletvekillerinin, yaklaşık 40 dakika süren TBMM Grup Toplantısı konuşmasında kurultaya ilişkin herhangi bir mesaj verilmemesini eleştirdiği belirtildi.

"CHP, SARAY'IN BİÇTİĞİ ROLÜ OYNUYOR"
Parti yönetiminin kurultaydan uzak duran bir görüntü sergilediğini savunan bir milletvekili, “CHP, Saray’ın biçtiği rolü oynuyor, Saray ile hareket ediliyor’ etiketinden bu şekilde sıyrılamazsınız. Partinin bir an önce kurultaya götürülmesi gerekiyor. Mahkeme bu yönetimi, ‘Halkın sorunlarını gündeme taşısın’ diye getirmedi, partiyi kurultaya taşısın diye göreve getirdi” ifadelerini kullandı.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Kılıçdaroğlu-nun-Grup-Tonuşmasına-Tepki/262679