Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8609
EURO
43,7467
IMKB
9.583,000
ALTIN
4.040,760
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖSS TERCİH FORMU TESLİM SÜRESİ İÇİN YARIN SON GÜN
ÖSS TERCİH FORMU TESLİM SÜRESİ İÇİN YARIN SON GÜN
 
Üniversite adaylarının, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tercih formlarını teslim süresi yarın mesai saati bitiminde sona erecek.
 
10.8.2006 - 11:15
Adaylar, ÖSYM'nin kendilerine gönderdiği Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara uygun olarak doldurdukları formları, “başvuru merkezi” olarak görev yapan lise müdürlükleri, Açıköğretim Lisesi irtibat büroları, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM bürolarına teslim edebilecekler. Tercihler, internet yoluyla da ÖSYM'ye gönderilebilecek. Bu yolu kullanacak adaylar, “www.osym.gov.tr” internet adresinden gerekli bilgilere ulaşabilecekler. Adaylardan, 2006-ÖSS'ye girip 160 ve üstünde puan alanlar, 2006-ÖSS'ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların ise tercih formu doldurmalarına gerek bulunmuyor. Tercih yapacak adayların, kendi alanlarında veya alanları dışında yazacakları programlara dikkat etmeleri gerekiyor. Adaylar, lisede okudukları alanla ilgili bir programı tercih ederlerse ÖSS belgelerindeki 0.8 katsayısıyla çarpılarak hesaplanmış puanlarını, alanları dışında bir programı tercih etmek istiyorlarsa 0.3 katsayısıyla çarpılarak hesaplanmış puanlarını göz önünde bulunduracaklar. Sınavda 160 ve 185 arasında puan alan adaylar meslek yüksekokulları ile Açıköğretim programları, 185 ve üstünde puan alan adaylar da lisans programları arasından tercih yapabilecekler. Adaylar, ÖSS sonuç belgelerindeki SÖZ-1, SAY-1, EA-1 puanlarıyla meslek yüksekokullarına veya bazı lisans programlarına, SÖZ-2, SAY-2 ve EA-2 puanlarıyla lisans programlarına yerleştirilecekler. DİL puanlarıyla üniversitelerin yabancı dille ilgili bölümleri tercih edilebilecek.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD, PKK İLE MÜCADELE İÇİN 'DOĞRU KİŞİ'Yİ ARIYORMUŞ!

VATANDAŞ, YILMAZ VE DEMİREL İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

BUGÜN GAZETESİ'NDE YÖNETİCİ OPERASYONU
»  KRAL, KONUKSEVERLİKTEN MEMNUN KALDI!
»  IMF'NİN FINDIK TEPKİSİ BEKLENİYOR
»  ÇÖMEZ: DÜNYA BU VAHŞETE SEYİRCİ KALAMAZ''
»  TURİZMİN UMUDU ÜSTSÜZLER
»  TAPU SAHTEKARLARI
»  ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZA YAĞDI
»  İSTANBUL'DA FACİAYA RAMAK KALDI!
»  PKK'DAN BİR FİRAR DAHA!
»  ALİ KIRCA İÇİN KİM NE DEDİ?
»  BEBEK KATİLLERİ SPERMLERİNİ DONDURMAK İSTİYOR!
»  "UÇURTMA UÇURMAYI BİLMEYEN THY'Yİ YÖNETİYOR"
»  KRAL, AZ DAHA DÜŞÜYORDU!
»  DEPREM UYARI SİSTEMİ SMS DEVREDE
»  ÇÖMEZ:"LÜBNAN'DA İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"
»  HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E AĞIR DARBE, 11 İSRAİLLİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  HÜKÜMETTEN İNTERNET'İ 'YOLA GETİRME' OPERASYONU
»  İSRAİLLİLER, SPERMLERİNİ DONDURMAK İSTİYOR!
»  İRAN VE IRAK SINIRINA YIĞINA SÜRÜYOR
»  SİLAHLI KUVVETLER KÜÇÜLECEK
»  ANKARA'DA SUSUZ GÜNLER KAPIDA
»  SEÇİM'E BARAJ AİHM GÜNDEMİNDE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.