Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,3727
EURO
48,6346
IMKB
11.294,000
ALTIN
5.021,910
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Üç Ülkeden Flaş Filistin Kararı
Üç Ülkeden Flaş Filistin Kararı
 
Kanada ve Avustralya Filistin’i resmen tanıyan ülkeler arasına katıldı. İngiltere’nin bugün atacağı adımla Avrupa’da artan destek, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da etkisini gösterecek.Filistin'i tanıma kararı alan İngiltere'yle tarihi ve ekonomik bağları olan Avustrulya ve Kanada'nın, Filistin'i tanıması şaşırtıcı olmadı, ancak büyük önem taşıdı.
 
21.9.2025 - 18:28

 

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Filistin'i resmen tanıdıktan sonra yayınladığı video mesajında "Bugün, Filistinliler ve İsrailliler için barış umudunu ve iki devletli çözümü yeniden canlandırmak amacıyla İngiltere, Filistin Devleti'ni resmen tanıyor" denildi.


Ancak Starmer, Hamas'ın Filistin'de bir geleceği olamayacağını yineledi ve İngiltere'nin Hamas üyelerine yönelik yaptırımları genişleteceğini de belirtti.

İsrail'den tepki ise gecikmedi. İsrail Emniyet Bakanı Itamar Ben-Gvir, "Hamas'ı tanıyarak katiller, tecavüzcüleri haklı çıkardınız. Bu tanıma sadece İsrail'in Judea ve Samaria'yı (Gazze ve Batı Şeria) ilhak etmesini hızlandıracak" dedi.

Avrupa'da Fransa ve İngiltere'nin başını çektiği Filistin devletine olan destek, New York'ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Olağan Kurulu'na yansacak.

Avrupa'nın önemli bir kısmı, ABD ve İsrail'in de katılacağı kurulda Filistin'i resmen tanıyacak. Filistin'i tanıyan ülkeler arasında Fransa, İspanya ve İrlanda da bulunuyor. Portekiz de dün Filistin'i resmen tanıdığını duyurdu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BM'de ABD'den Gazze Kararına Veto!

Rusya'da 7,8 Büyüklüğünde Deprem

İngiltere Filistin'i Tanıyacak!
»  Şara'dan Flaş İsrail Açıklaması
»   İsrail Gazze'ye Kara Harekatı Başlattı
»  Rusya'da 7,4 Şiddetinde Deprem
»  Trump'ın Destekçisi Kirk Öldürüldü
»  Karayiplerde Savaş Rüzgarları
»  Katar Saldırıya Yanıt Verecek mi?
»  İsrail'den Katar'da Hamas'a Suikast!
»  Trump'tan Sınır Dışı Operasyonu İması
»  İsrail, Müşteha Kulesi'ni Vurdu
»  Maduro'dan ABD'ye Savaş Resti
»  Maduro Seferberlik İlan Etti
»  Maduro Seferberlik İlan Etti
»  Trump: Putin Hayal Kırılığına Uğrattı
»  Trump'ın Son Görüntüsü Şoke Etti!
»  Afganistan'da Deprem, Yüzlerce Ölü
»  Husiler’den İntikam Yemini
»  Trump 5 Gün Sonra Ortaya Çıktı!
»  Trump: Zelenski de Masum Değil
»  Maduro'dan Savaş Resti
»  Hollanda'da İsrail'e Ek Yaptırım Krizi
»  ABD’den Flaş Vize Kararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.