|
 |
 |
|
DOLAR |
40,9880 |
 |
|
 |
EURO |
48,0856 |
 |
|
 |
IMKB |
11.372,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.462,950 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
İŞTE NATO'NUN IRAK GÜVENCESİ
|
 |
 |
 |
|
|
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen: 'Türkiye'nin savunulması ve korunması konusunda gerekli adımları atmakta tereddüt edilmeyecek.' |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın Brüksel’deki sabah oturumları sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Rasmussen, Irak konusunun Türkiye tarafından gündeme getirildiğini belirterek, "Sınırlarına yakın bölgedeki durumdan çok endişeliler ve bunu gündeme getirmeleri konusunda iyi nedenleri var" dedi.
Irak ve bölgedeki gelişmelerden açıkça çok büyük endişe duyduklarını ifade eden Rasmussen, NATO müttefiklerinin dayanışma içinde olduğunun altını çizerek, "Türkiye'nin de dahil olduğu tüm müttefiklerimize etkili savunma ve koruma sağlama konusuna odaklanmış durumdayız" diye konuştu.
Olası füze saldırılarına karşı Türk halkını savunmak ve korumak amacıyla Patriot füze savunma sistemlerini gönderdiklerini hatırlatan Rasmussen, "Türkiye'ye etkili savunma ve korunma sağlamak amacıyla gerekli adımları atmakta tereddüt etmeyiz" ifadelerini kullandı.
DAVUTOĞLU-KERRY GÖRÜŞMESİ
Toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi. Görüşmede Kerry, önümüzdeki aylarda Kıbrıs'ı ziyaret etmeyi planladığını açıkladı.
"KİLİT ORTAK"
Türkiye'nin pek çok konuda ABD'nin "kilit ortağı" olduğunu vurgulayan Kerry, özellikle Suriye ve Irak'ta bu ortaklığın önemine vurgu yaptı. ABD Dışişleri Bakanı, "Türkiye, pek çok açıdan, ama özellikle Suriye'de ve şimdi Irak'ta İŞİD'le ilgili konularda kilit ortağımızdır" dedi.
Türkiye ve ABD'nin birlikte yüzleşmeleri gereken önemli meseleler olduğuna da dikkat çeken Kerry, "Kıbrıs konusunda bir süredir sessizce ancak yoğun şekilde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda Kıbrıs'ı ziyaret edeceğim" dedi. Kerry, Davutoğlu'na "Dostluğunuz için teşekkür ederim Sayın Dışişleri Bakanı" dedi.
Türkiye'nin komşu bölgelerinin çok zorlu süreçlerden geçtiklerini söyleyen Davutoğlu ise, "İki stratejik müttefik olarak daha sık danışma ve birlikte hareket etme zamanı" dedi.
YAKIN DİYALOG
Toplantının katılımcıları görüşmeler öncesi aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi öncesinde Eylül ayında Galler'de yapılacak liderler zirvesi için hazırlanan logo İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve NATO Genel Sekreteri Rasmussen tarafından tanıtıldı.
Fotoğraf çekimi öncesinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Kerry ile yakın diyaloğu dikkat çekti.
Aile fotoğrafının ardından NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısına geçildi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Emine Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın eşi Melania Trump'a Gazze'deki insani krize ilişkin mektup ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Kocaelispor'u kendi evinde 3-1 mağlup etti. 5. ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye, İsrail tehdidi altındaki Suriye ordusunu baştan kuracak. İki ülke arasında askeri eğitim ... |
 |
|
 |
 |
|
“Terörsüz Türkiye sürecine büyük destek var. Toplumun neredeyse tamamı PKK’nın silah bırakma kararını ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Kocaelispor'u kendi evinde 3-1 mağlup etti. 5. ... |
 |
|
 |
 |
|
“Terörsüz Türkiye sürecine büyük destek var. Toplumun neredeyse tamamı PKK’nın silah bırakma kararını ... |
 |
|
 |
 |
|
Emine Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın eşi Melania Trump'a Gazze'deki insani krize ilişkin mektup ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye, İsrail tehdidi altındaki Suriye ordusunu baştan kuracak. İki ülke arasında askeri eğitim ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|