Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,0489
EURO
46,9144
IMKB
10.150,000
ALTIN
4.238,230
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İNTERNET ÜZERİNDEN İÇKİ SİGARA SATIŞINA HAPİS CEZASI
İNTERNET ÜZERİNDEN İÇKİ SİGARA SATIŞINA HAPİS CEZASI
 
İnternet üzerinden sigara ve içki satanlara 3 yıla kadar hapis cezası geliyor. AKP milletvekillerinin önceki gece TBMM Plan-Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği operasyonla, internet üzerinden tütün ürünleri ve alkollü içki satanlara dönük para cezası yaptırımı hapis cezasına dönüştürüldü.
 
18.6.2009 - 08:23
İNTERNET üzerinden sigara ve içki satanlara 3 yıla kadar hapis cezası geliyor. Bütçe kanunlarıyla ilgili torba tasarı önceki gece plan-bütçe komisyonunda onlarca yeni önergeyle genişletildi. AKP milletvekilleri, kredi kartları ve çek dosyaları gibi toplumsal hale gelen sorunların ardından bazı meslek grupları ve üniversite mezunlarına pansuman niteliğinde önlemler hazırlarken, araya sigara ve içki satışına yönelik bir madde de eklendi. AKP milletvekillerinin önceki gece TBMM Plan-Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği operasyonla, internetten tütün ürünleri ve alkollü içki satanlar için hapis cezası öngörülüyor.

Para cazası uygulanıyordu

AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile arkadaşlarının kabul edilen önergesine göre, sigara ve içkinin internet ortamında satışı halinde 20 bin ile 100 bin lira arasında para cezası öngören hüküm kaldırılıyor. Bunun yerine tütün mamulleri veya alkollü içkilerin tüketicilere satışını internet, televizyon, faks ve telefon gibi elektronik ticaret araçları ya da posta ile sipariş yöntemi kullanarak yapmak üzere satış sistemi kuran veya faaliyette bulunanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek.

Satışın internet ortamında yapılması halinde siteye erişim engellenecek. AKP’liler, internet ortamında çocuklara sigara ve alkol satışının artış gösterdiği gerekçesiyle bu düzenlemeyi gerçekleştirdi.

Avrupa ve ABD’de online satış

İnternetten sigara ve alkol satışında, diğer ülkelerin çocukları nasıl koruduğuna ilişkin yaptığımız araştırma, hem Avrupa hem de ABD’de internetten alkollü içki satışını yasaklayan bir yasa bulunmadığını gösterdi. Bazı ülkelerde yaşla ilgili sınırlamalar varken, online satış önemli gelir kapısı görülüyor.

İnternetten satışla ihracat yapan var

ALKOLLÜ
içki satışı yapmak üzere kurulmuş çok sayıda özel internet sitesi bulunuyor ve aynı zamanda özellikle şarap üreten firmalar kendi internet sitelerinde online satış yapıyorlar. İngiliz şarap satış noktası iken online satışta en prestijli kanallardan birine dönüşen bbr.com, şarap tadım notları ve puanlamalara yer vererek şarap araştırması bile yapılabilecek bir platforma dönüşmüş bulunuyor. Wine.com gibi her gün binlerce insanın tıkladığı internet siteleri de var. Kavaklıdere Şarapları Eğitim Müdürü Levon Bağış, bu konuda şi bilgileri verdi: "İnternetten satış yapılan en prestijli kanallardan biri de Fransız şaraplarını edinebileceğiniz chateauonline.com var. Dünyada internet ve online satışlar önemli bir gelir aracı olarak görünüyor. İnternetten satışla ihracat yapan firmalar var."

(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TURİZM ATAŞESİ'NİN SIR İNTİHARI

FLAŞ... EMNİYET MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ

MÜNEVVER KARABULUT'UN AVUKATI İSYAN ETTİ..!
»  VAHŞİ KOCA YAKALANDI
»  "BELGE SAHTEYSE ERGENEKON ÇÖKER"
»  "GÜL,CAMBAZA BAK OYUNU OYNADI"
»  ZEHİRLİ DENİZANALARI PARA BASACAK
»  FETULLAHÇILIK SAYESİNDE DARBECİLİĞİN BELİ KIRILDI!
»  SAHTE BELGEYİ ORTAYA ÇIKARTAN CİHAZ
»  ALDIĞI PARA VEKİLLERİ BİLE KISKANDIRDI
»  O BELGENİN ASLI YOK!
»  SKANDAL POSTER, SANAT ESERİYMİŞ!
»  KANADOĞLU'NDAN, 'DARBE BELGESİ' YORUMU
»  EMİNE ERDOĞAN'DAN ŞİDDET VE VAHŞET HABERLERİNE TEPKİ
»  DP'DE İSTİFALAR VE ŞOK İŞTEN ÇIKARMALAR
»  MAYIN YASASI ANAYASA MAHKEMESİ YOLUNDA
»  MHP'DEN, AKP'NİN SUÇ DUYURUSUNA TEPKİ!
»  YAZICIOĞLU OLAYINDA YENİ GELİŞME
»  BAŞBAKAN'DAN,DARBE BELGESİ YORUMU: SESSİZ KALAMAZDIK"
»  ASTSUBAYLARA İYİ HABER
»  ÖĞRENİM KREDİSİ ALANLARA MÜJDE
»  TEKTİP ASKERLİK İÇİN KESİN KONUŞTU!
»  BAYKAL: AYDINLATILMALI,DÖNÜM NOKTASINDAYIZ!
»  TÜRKİYE PKK İLE PAZARLIKTA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.