Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSRAİL'İN YARDIM ÖNERİSİNE RED!
İSRAİL İN YARDIM ÖNERİSİNE RED!
 
İsrail, Van'daki 7.2'lik depremin ardından Türkiye'ye yardım önerisinde bulundu
 
24.10.2011 - 08:56

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Doğu Anadolu’da gerçekleşen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, “her türlü yardımda bulunmak için hazır olduklarını” belirtti.

Barak, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları" mesajını iletmesini istedi. Aynı zamanda, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de Ankara’yla temasa geçerek gereken yardım konusunda değerlendirmelerde bulundu.

'HAZIR OLUN' EMRİ

Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın talimatı doğrultusunda Türk yetkililerle görüşerek, “Ankara’daki İsrail büyükelçiliği Türk yetkililere yardım teklifinde bulundu” dedi. İsrail Güvenlik Güçleri Genelkurmay Başkanı Benny Gantz da, felaket bölgesine özel bir heyet gönderilmesi konusunda hazır olunması emri verdi.

Türkiye ise İsrail'in yardım talebini geri çevirdi.

TÜRKİYE'YE YARDIM YAĞIYOR

Van'daki deprem dolayısıyla aralarında İsrail ve Yunanistan'ın da bulunduğu çeşitli ülkelerden Türkiye'ye yardım teklifi gelmeye devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ilk etapta İran, Azerbaycan, İsrail, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan, İsviçre ve Yunanistan yardım teklifinde bulunuldu.

Daha sonra ise Bulgaristan, Gürcistan, Çin, Japonya da diplomatik kanallarla yardım önerdi.

İran ve Kosova'nın dışişleri bakanları da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak yardım teklifinde bulundu. Daha önce de Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças aynı nedenle Davutoğlu'nu aramıştı.

Bu arada Dışişleri Bakanlğı'nda bir de kriz masası kuruldu.

Bakanlık, Türkiye'nin 'uluslararası yardım' çağrısında bulunmadığını ancak gelen yardım tekliflerini değerlendirdiğini açıkladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AĞAR'DAN AĞIR PKK İDDİASI!

ÇADIR VE BATTANİYE İHTİYACI VAR

DEPREMİN HİSSEDİLEN ŞİDDETİ 10!
»  BAŞBAKAN DEPREME YAKALANDI!
»  FLAŞ.. 150 MAHKUM FİRAR ETTİ!
»  KARANLIKTA KURTARMA!!
»  DEPREM'DE SON DURUM,85 ÖLÜ,500 YARALI
»  DEPREM'İN İLK BİLANÇOSU:28 ÖLÜ 60 YARALI
»  KANDİLLİ'DEN DÜZELTME
»  3 SAAT'TE 41 ARTÇI DEPREM
»  TÜRKİYE TEK YÜREK
»  HAKKARİ'DE ÇATIŞMA 3 ŞEHİT
»  ATALAY'DAN İLK AÇIKLAMA
»  YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
»  DEPREM'İN BÜYÜLKÜĞÜ KAÇ?
»  VAN SALLANMAYA DEVAM EDİYOR!
»  VAN'DAKİ DEPREMK.IRAK'TA BİLE HİSSEDİLDİ
»  BAŞBAKAN VAN'A GİDİYOR
»  DEPREM'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ
»  5 BİN KİŞİ BDP BİNASINA YÜRÜDÜ
»  VAN'DA 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!
»  MECLİS, HAFTAYA GENSORU İLE BAŞLAYACAK!
»  ÖLDÜRÜLEN PKK'LI BAKIN NERELİ ÇIKTI!
»  DENKTAŞ'TAN İYİ HABER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.