Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6378
EURO
43,9141
IMKB
9.135,000
ALTIN
4.218,420
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSTANBULA GELEN BAKANLARIN DEĞERLENDİRMELERİ
İSTANBULA GELEN BAKANLARIN DEĞERLENDİRMELERİ
 
İstanbul'a gelen Adalet Bakanı Çiçek ve İçişleri Bakanı Aksu, olayla ilgili ilk değerlendirmeleri yaptılar....
 
19.1.2007 - 22:15
Hırant Dink'in cinayeti sonrası İstanbul'a gelen Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu olayla ilgili yetkililerden aldıkları bilgiler sonrası ilk açıklamaları yaptılar.

Cemil Çiçek.
Değerli gazetesi ve yazar Hırant Dink'e karşı menfur bir cinayet işlenmiştir. Bu alçakça cinayeti hiçbir sebep hiçbir gerekçe bu cinayetin menfurluğunu hafifletemez. Müteveffa Hırant Dink'in hedef seçilmesinin altını özellikle çiziyorum. Sözde Ermeni tasarısının konuşulduğu, Türkiye'nin Ermeni tezlerine karşı çabalarının yoğunluk kazandığı bir dönemde cinayetin işlenmesi hayli manidardır.

Devletin ilgili birimleri hem burada hem Ankara'da titizlikle sürdürülmektedir. Olayın aydınlatılması için hiçbir şeyden çekinilmeyecektir. Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında olay öğrenilmiş ve Başbakanın talimatı ile iki bakan olarak bu konuyla görevlendirildik ve hemen buraya hareket ettik.

Olay hem Cumhuriyet Savcılığı hem de emniyetin tüm birimleri olayın peşinde olacaktır. Olayın tüm ayrıntıları yakından takip edilecektir. Cinayetin tüm yönlerinin aydınlatılması için tahkikatın bir süre gizlilikle sürdürülecektir. Burda eğer elde edilecek bilgiler anında medya kanalı ile dışarıya yansıtılması halinde deliller ve şahsa ulaşma konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır.

Birtaraftan otopsi inceleme, diğer taraftan da balistik inceleme sürdürülmektedir. Daha önceki cinayetlerde olduğu gibi bu konuda da en kısa sürede sonuca ulaşılacağına inancım tamdır. Bu konuda medyaya belli bir merkezden bilgi verilecektir. Kendisine rahmet ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum

Abdulkadir Aksu,
Olayı nefretle lanetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Başbakan'ın talimatı ile buraya geldik. Gelmeden önce sürekli sayın valimizle görüştük bilgi aldık. Sayın Başbakan da hükümet adına da duyulan üzüntü ve tepkiyi ilk ağızdan açıklamış oldular. İlgili daire arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. konuyla ilgili tüm yetkili birimlerle değerlendirme yaptık. Emniyet ve adli birimler olayın olduğu andan itibaren yakından takibe almışlardır. Hiçbir boşluk ve hiçbir hata bırakmamak kaydıyla olayı bütün yönleri ile ele almaktadır. Kovanların balistik muayenesi, bölgedeki kameraların incelenmesi titiz bir şekilde yürütülmektedir. Bu olay üzerinde ciddi bir şekilde durmaktayız.




Haber 7



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERMENİSTAN'IN İLK AÇIKLAMASI GELDİ

MHP: ÜZÜNTÜMÜZ SONSUZDUR

BÜYÜK BİR VİRÜS SALDIRISINDAN HABERİNİZ VAR MI
»  GENEL KURMAY: KURŞUNLAR TÜRKİYE'YE
»  ELİ SİLAHLI KİŞİNİN İLK GÖRÜNTÜSÜ
»  ''KANLI PROVAKASYONLAR TÜRKİYE'Yİ YOLDAN DÖNDÜREMEZ''
»  PATRİK, 15 DÜN YAS İLAN ETTİ
»  "BABAMIN KARŞISINA ÇIKAMADILAR, ARKADAN VURDULAR"
»  EDİP BAŞER PAŞA'NIN ŞOK TESPİTİ
»  BAŞBAKAN'IN DİKKAT ÇEKTİĞİ RASTLANTI
»  YABANCI BASIN CİNAYETİ FLAŞ HABER OLARAK DUYURDU
»  HRANT DİNK, SUİKAST'E KURBAN GİDEN 62'NCİ GAZETECİ
»  KERİNÇSİZ CİNAYETİ ŞÖYLE YORUMLADI
»  İKİ ŞÜPHELİ YAKALANARAK GÖZ ALTINA ALINDI
»  REHN:"DİNK CİNAYETİNDEN ŞOK OLDUM"
»  CUMHURBAŞKANI SEZER:"NEFRETLE KINIYORUM"...
»  BAYKAL: "UTANÇ VERİCİ BİR OLAY"...
»  ERDOĞAN: "KANLI ELLER KISA SÜREDE BULUNACAK"
»  PROVAKATÖRLER İŞ BAŞINDA
»  KARAYALÇIN: ''BARIŞA, TÜRKİYE'YE SIKILMIŞ BİR KURŞUN''
»  İŞTE HAND DİNK'İN YAZDIĞI EN SON YAZISI
»  HAND DİNK'İN BAŞINA ARKADAN İKİ KURŞUN
»  HRANT DİNK KİMDİR ?
»  FLAŞ..FLAŞ..DİNK'İ ÖLDÜRENİN EŞKALİ BELİRLENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.