DOLAR
50,047
▲%0.06
EURO
56,276
▲%0.11
ALTIN
6651,91
▲%1.78
BIST-100
11473
▼%-0.04
Ankara hava durumu7/12°
FacebookXInstagramYouTube

"ALTAN ÖYMEN GİBİ GÖTÜRMEK İSTİYORLAR"!

CHP'nin seçim sonucunda aldığı yüzde 26’lık oy oranının başlattığı tartışmaların ardından hedefe konulan isimlerin başında gelen CHp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, muhalefet hareketini Altan Öymen’e yapılanlara benzetti.

  • | Medya Spot

    Seçimlerin kurultay talepleri ile gündeme gelen Deniz Baykal ve Önder Sav ekibinin hedefindeki isimler kurultay taleplerini değerlendirdi.

Vatan gazetesine konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, muhalefetin yarın yapılacak MYK toplantısına kadar konuşmasını beklediğini ifade ederek, “Eteğindeki taşları döksünler, çarşambayı bekliyorum” dedi.

Tekin, muhaliflerin “Genel başkan kalsın PM değişsin” taleplerini Altan Öymen’e yapılanlara benzetti ve şöyle konuştu: “Klasik bir Altan Öymen modeli. Onu da öyle götürdüler. Ama örgütümüz, il delegelerimiz, parti tabanı buna izin vermeyecek, istemiyorlar da.“

Hedefteki diğer bir isim olan partinin Kürt politikalarında etkin ismi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da “Partinin üyesiyim, ne olursa olsun parti için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

CHP raporlarının mimarı Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata da kendisine karşı bir tepkinin olmadığını düşündüğünün ifade ederek, “Hazırlanan raporlar ortada, raporlara bir itiraz gündeme getirilmedi. Eğer oy oranı 26 değil 28 olsaydı bu muhalif hareket söz konusu olmayacaktı. Kurultay taleplerinin yıpratma amaçlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Öymen 15 ay koltukta kalmıştı

CHP’nin 1999 seçimlerinde baraj altında kalmasının ardından Genel Başkan Deniz Baykal istifa etmiş bu koltuğa Altan Öymen geçmişti. 15 ay bu koltukta kalabilen Öymen, PM’deki dengelerin değişmesi üzerine yeniden seçileceği düşüncesiyle kurultay kararı almış ancak kurultayda koltuğa yeniden Deniz Baykal oturmuştu

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz