Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,0400
EURO
46,9130
IMKB
10.167,000
ALTIN
4.264,500
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BAYKAL'A YAPILANLAR ŞEREFSİZLİKTİR"
 BAYKAL A YAPILANLAR ŞEREFSİZLİKTİR
 
Tuncay Özkan 'Baykal'a yapılanlar şerefsizliktir' derken, Mustafa Balbay Türkiye'de internet ortamından elde edilen ve hukuk dışı olduğunu iddia ettiği belgelerin delil olarak kullanıldığını kaydederek Deniz Baykal ile ilgili kaseti bu duruma örnek olarak gösterdi.
 
14.5.2010 - 21:00

ÖZKAN VE BALBAY'DAN 'KASET' YORUMU!
İkinci Ergenekon Davası'nın bugün görülen 65. duruşmasında sanık ve avukatlarının talepleri alındı. Talepler bölümünde söz alan Mustafa Balbay, "Bu iddianamenin Atatürk ile Kuvayı Milliye ile Kurtuluş Savaşı ile sorunu var" dedi.

80 ülke dolaştığını ve hepsinde Atatürk ile karşılaştığını ifade eden Balbay sözlerine şöyle devam etti:"Güney Afrika'da Johannesburg'da Prof. Kotze ile yaptığım görüşmede Mandela'nın bazı eksiklerini belirttiğimde 'Mandela, Atatürk değil' dedi. Atatürk'ün 21. yüzyılın önderi olduğunu gördüm. 2007 yılında Avustralya'ya gittim. Dünyanın her yanında İngiltere için savaştırılan Anzaklar'ın torunları dernek kurmuşlar. Yabancı sadece Türkler'i alıyorlar. Atatürk'ün ölen Anzaklar'ın annelerine 'Çocuklarınız artık bize emanet' diye seslenişini biliyorlar.

DENSİZLİK

İddianamede "Delillerin ve hukuki durumun değerlendirilmesi" bölümünde, "Cumhuriyet Gazetesi'nin Atatürk posteri vermesi"nin dahi ek klasörlere delil olarak konulduğunu belirten Balbay, "İddianamede işgal güçlerinin dahi cesaret edemeyeceği derecede densizlik ve dışlayıcı anlayış var. Cumhuriyet Gazetesi'ni terör örgütü merkezi göstermek gibi sınırları aşan bir durum var" dedi.

"Mahkeme hukuk kavşağıdır" diyen Balbay şunları söyledi:"Siz bu kavşaktan nereye gideceksiniz? Şu anda delillerle ilgili vereceğinz karar çok önemli. Compakt Diskler (CD) ortalıkta 120 kilometre hızla kime nasıl çarpacağı belli olmayan şekilde giyotin gibi ilerliyor. Deniz Baykal'ın başına gelenleri hepimiz biliyoruz.

"TOPLAMA KAMPINA DÖNDÜ"

Geçen hafta burası Silivri Yargılama Kampı demiştim. Artık koşullar daha ağırlaştı. Burası bir toplama kampına döndü. Bu yargılama ve toplama kampını dağıtın. Burasını dağıtma kampı yapın" diyen Balbay şöyle devam etti:"İddianame hukuk tarihine bir suç daha kazandırmış durumda. Düşünce suçunu geçtim, 'düşünceye hazırlık suçu' var. 'Şu notu yazdı, acaba terör faaliyeti mi dedi' gibi bir anlayış taşıyor. Türkiye siber suçlarla ilgili uluslararası sözleşmeyi imzalamadı. Mahkemeye çağrıda bulunuyorum. Bu sözleşmenin imzalanması için ortamı yaratın"

"BAYKAL'A YAPILANLAR ŞEREFSİZLİKTİR"

Tutuklu sanık Tuncay Özkan ise CHP'yi ele geçirmekle suçlandığını hatırlatarak, "CHP içinde siyaset yapmak istemedim. Ama isteseydim suç mu olurdu? Savcı benim siyasi rakibim mi? Bu savcıyı neden ilgilendiriyor. Beni CHP'yi ele geçirmekle suçluyorsunuz. Baykal'a yapılanları nasıl açıklayacaksınız. Baykal'a yapılanlar şerefsizliktir" dedi.

Kendisinde ele geçirilen Susurluk Raporu'yla karşılaştırmak için eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'daki raporun istenmesini eleştiren Özkan, mahkemenin gereksiz yere uzatıldığını, Susurluk Raporunu ilk kez kendisinin yayınladığını söyledi. Özkan şöyle konuştu:"İbrahim Şahin beni burada görünce arkasını dönüyor. Beni hatırlıyor ve benimle konuşmuyor. Ama siz beni burada İbrahim Şahin'le birlikte yargılıyorsunuz. 'Gladyo' diyorsunuz. Bu iddianamenin anlattığı, İtalyan spagettisi. Safsata. Burada 'gladyo' yok. 'Darbe' diyorsunuz. Burada nerede darbe? Cezaevinde kuru soğan yeşertiyoruz, yeşil görebilmek için. Müteahhidin malzemeden çalarak yaptığı duvarlarda çıkan yosunları seviyoruz. Beni içeride tutarak ıslah mı edeceksiniz? Bu yeni yargılama şekli mi yoksa?"Söz alan Yarbay Mustafa Dönmez, Sapanca ve Ankara Zir Vadis'inde ele geçirilen mühimmatlarla ilgili düzenlenen evraklarda sahtecilik yapıldığını ileri sürdü. Dönmez Savcı Zekeriya Öz ve sorumlu polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YUNANİSTANLA 22 ANLAŞMA İMZALANDI

"SENİN İÇİN DE HOMOSEKSÜEL DİYORLAR"

'ISLAK İMZA' DAVA DOSYASINI YARGITAY İSTEDİ
»  REFERAND'UM'A KATILMAMANIN CEZASI NE?
»  "BAŞBAKAN'IN GÖREVİ DEDİKODU YAPMAK DEĞİL"
»  AŞÇIDAN MECLİS BAŞKANI ŞAHİN'E 'SUŞİ' TEPKİSİ
»  ALİ TOPUZ'DAN BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  "KILIÇDAROĞLU, CHP GENEL BAŞKANI OLAMAYACAK"
»  "ÇÖZÜM İSTEYENLER, BAYKAL'A MÜDAHALE ETTİ"
»  THE ECONOMİST'TEN İLGİNÇ BAYKAL YORUMU
»   “MERAK ETMEYİN CHPLİDERSİZ KALMAZ”
»  GİZLİ TANIK:"MUHSİN YAZICIOĞLU ÖLDÜRÜLDÜ"
»  FLAŞ.. ERZURUM 2. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE SUÇ DUYURUSU
»  "ERDOĞAN, BAYKAL'A DÖNÜŞ YOLUNU KAPATTI"
»  CHP'DEN BAŞBAKAN DANIŞMANINA SERT TEPKİ
»  BAYKAL, KILIÇDAROĞLU'NA, 'UZLAŞIN' DEDİ
»  VE CHP ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU!
»  ARINÇ, 2 GÜN BAŞBAKAN!
»  "YSK DA PARLAMENTO'NUN ÜSTÜNE ÇIKTI"
»  CANLI YAYINDA AĞZINI BOZDU!
»  FLAŞ.. 10 İL'DE ERGENEKON OPERASYONU, 30 GÖZALTI
»  "EŞLERİNE İHANET EDENLER MAĞDUR OLAMAZ"
»  MİT, KÜRESEL KRİZ'E YENİLDİ!
»  HAŞİM KILIÇ'A SUİKAST İMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.