Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''BAYKAL, AKP'Yİ YÖNETMEYE KALKTI''
 BAYKAL, AKP Yİ YÖNETMEYE KALKTI
 
Başbakan Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Deniz Baykal aday ismi verdi. AKP'yi zaman zaman yönetmeye kalktı. İsim vermeleri tam aksine tepki yarattı' dedi
 
25.6.2007 - 08:04
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uçağına gazeteci davetine ilişkin kuralları değiştirmiş. Seçim gezilerine her defasında bir veya iki gazeteden temsilciler alıyor. Uçağına davet ettiği gazete ve gazeteci sayısı artıyor. Adıyaman-Diyarbakır gezisinde de Milliyet'i temsilen ben vardım.
Başbakan'ın Adıyaman-Diyarbakır ekibinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yeni AKP'li Ertuğrul Günay ve Necati Çetinkaya vardı.

'Baykal isim verdi'
Başbakan Erdoğan'la sohbetimize cumhurbaşkanlığı seçimi konusuyla başladık. Başbakan'a 22 Temmuz seçim kampanyalarına cumhurbaşkanlığının damgasını vurduğu izlenimi edindiğimi belirterek Baykal'ın eleştirisini anımsattım ve "CHP'yle niye uzlaşma aramadınız?" diye sordum.
Başbakan Erdoğan, Baykal'ın eleştirilerinin haksız olduğunu söylediği gibi, tam aksine, ana muhalefet liderini sorumlu tuttu:
"Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde tıkanmaya neden olan ana muhalefet partisidir. Sayın Baykal bizi, AKP'yi yönetmeye kalktı. Benim üzerime çok çirkin saldırılar oldu. Aday değilmişim diye sürekli bizi zorladı. Biz CHP'nin emir kulu muyuz? Sen kendi adayını açıklasaydın, sen niye açıklamadın? Biz bir uzlaşma yaklaşımı görmedik. Bize böyle bir öneri ulaşmadı.
Zaman zaman AKP'yi yönetmeye kalktı, isim verdi. (Abdüllatif Şener'i kastediyor) Bakalım AKP verdiğin o ismi tutuyor mu? Benim grubum nasıl değerlendiriyor? Ben hem grubumun hem örgütümün kanaatlerini aldım. Sen isim veriyorsun ama benim partimin kararı ne? İsim vermeleri tam aksine tepki yarattı. Dediğini yapacak olsam, grubum parçalanırdı. Ben de grubumun, partimin bütünlüğünü düşünmek zorundayım. İsim vermese Baykal'ı da ziyaret ederdik."

Avusturya modeli önerdi
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı konusunda "Avusturya modeli"ni öneriyor. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini, ancak yetkilerinin parlamenter sistemle daha uyumlu biçimde azaltılmasını savunuyor. Erdoğan'ın kafasındaki model Avusturya ile Almanya'daki şansölyelik modeline yakın görünüyor.
Erdoğan'ın bu konudaki değerlendirmesi şöyle:
"Cumhurbaşkanlığı konusunda doğrusu, halkın seçmesidir. Halk seçerse, orada katakulli olmaz. 50+1 alan seçilir. Bu sorun kökten ve kalıcı biçimde çözülmüş olur. Cumhurbaşkanının yetkileri de parlamenter sistemle uyumlu biçimde azaltılır. Halkın seçmesi bir çelişki değildir. Avusturya'da bu uygulanıyor. Almanya'da uygulanıyor. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı ama güçlü başbakan. Almanya'daki şansölye modeli de buna yakındır."

'DTP ırkçı'
Başbakan Erdoğan Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Partisi ile DTP arasında paralellik kurulup kurulamayacağına ilişkin sorumu yanıtlarken, şöyle konuştu:
"Önce şunu düzelteyim. Bu konu bizim DTP ile koalisyon yapacağımız gibi yansıtıldı. Bu yanlış. Ben böyle bir şey söylemedim. DTP ırkçıdır. Kürt orijinli vatandaşlarımızı istismar ediyorlar. Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Partisi'yle uzaktan yakından bir ilgileri yok. Hak ve Özgürlükler Partisi hiçbir zaman etnik milliyetçilik yapmamıştır, terörle hiçbir ilişkisi olmamıştır.
DTP ayrıca Kürtleri de temsil etmiyor, istismar ediyor. Kürt orijinli vatandaşlarımız AKP'de de var. DTP'de olunca Kürt vatandaşların haklarını savunuyor oluyorlar da başka partide olunca olmuyorlar mı? Benim ağzımdan bunlarla koalisyon yapma gibi bir söz çıkmadı."
Başbakan Erdoğan'la konuştuğumuz bir diğer konu da YÖK'tü. Erdoğan CHP'nin ÖSS'yi kaldıracağı vaadini değerlendirirken, önce YÖK reformu yapılması gerektiğini kaydetti.
Başbakan, "Eğer bir referanduma gidilse YÖK'ten şikâyetçi olanların oranı yüzde 50'den fazla çıkar" dedi. Erdoğan, 32 ile yeni üniversite kazandırdıklarını, ancak YÖK'ün öğretim üyesi yok diye itiraz ettiğini belirtti. Öğretim üyesi yetiştirme görevinin YÖK'te olduğunu anımsatarak bu konuda mutlaka reform yapacaklarını yineledi.

[email protected]



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA VE İSTANBUL'A MÜJDE

ZEYNO BARAN AMERİKAYA GELİN GİDİYOR

ORHAN DOĞAN HASTANEYE KALDIRILDI
»  SAĞDA BİRLİĞİ BOZAN BİLİNMEYEN GÜÇLER NELER?
»  HAPSANE FİRARİLERİNİN İKİSİ DAHA YAKALANDI
»  İKİ TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
»  GÜMRÜK KAPILARINDA OY VERME YARIN BAŞLIYOR
»  EMİN ŞİRİN: "ERDOĞAN, CEM UZAN'IN KARŞISINA ÇIKSIN"
»  YSK'DAN YENİ KARARLAR
»  EMİN ŞİRİN: 'ERDOĞAN'IN CM UZAN'DAN ÖDÜ KOPUYOR'
»  BAYKAL'I TAŞIYAN HELİKOPTER FİRMASI AÇIKLADI.
»  PARTİLER GÜNEYDOGU'DA AŞİRETLERE ÖNEM VERDİ
»  SON İSTİKLAL SAVAŞI GAZİSİ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI
»  TUNCELİ'DEKİ SALDIRININ AYRINTILARI BELLİ OLDU
»  KURUSIKI TABANCALARA AĞIR CEZA İSTENDİ
»  RUS GENERAL; FÜZELER TÜRKİYE'YE KONULSUN
»  AĞAR YENİDEN BİRLEŞME SİNYALİ VERDİ
»  ÖZEL KUVVETLERE ÇETE BASKINI
»  GÜL'ÜN ERKEKLİK SİYASETİ!
»  YILMAZ:''KAZANDIĞIM TAKTİRDE PARTİ KURACAĞIM''
»  JANDARMA KARAKOLU'NA TANKERLİ SALDIRI
»  ANTALYASPOR'LU VOLKAN GALATASARAY'DA
»  CHP'Lİ VEKİLLER: HELİKOPTERDE ARIZA YOKTU
»  BAYKAL'I ANTAKYA'YA GETİRDİKTEN SONRA DUVARA ÇARPAN PİLOT SERBEST BIRAKILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.